Premiéra megaúspešnej komédie KLIMAKTÉRIUM 2 - Gizka Oňová a Zuzka Tlučková tancovali lambadu, diváci ich odmenili standing ovation! Pozrite si reportáž.

NETKY.SK • 25 September 2023, 14:00 • 2 min
Premiéra megaúspešnej komédie KLIMAKTÉRIUM 2 - Gizka Oňová a Zuzka Tlučková tancovali lambadu, diváci ich odmenili standing ovation! Pozrite si reportáž.

BRATISLAVA - Vynikajúce herecké výkony, výbuchy smiechu a standing ovation! Tak vyzerala premiéra komédie KLIMAKTÉRIUM 2 alebo ošiaľ menopauzy v réžii Svetozára Sprušanského. Premiéru sa prišla vychutnať aj poľská autorka úspešnej hry Elžbieta Jodlowska. Pozrite si exkluzívnu reportáž Netiek. Dozviete sa ako sa Gizke Oňovej a Zuzke Tlučkovej tancovala lambada, ktorá pasáž bola pre Zuzku Vačkovú najdojímavejšia, čo bolo pre Katku Brychtovú najnáročnejšia a čo sa o ženách naučil autor textov Martin Sarvaš.

slovakia

left justify in out

Po piatich rokoch od prvého uvedenia úspešnej hudobnej komédie KLIMAKTÉRIUM... a čo? prichádza Divadlo komédie s pokračovaním slávneho divadelného hitu. Aj Klimaktérium 2 alebo ošiaľ menopauzy s vtipom a sebairóniou preberá neľahkú životnú etapa každej zo žien. Pokračovanie vzniklo na výslovnú žiadosť publika, ktoré chcelo poznať ďalšie osudy svojich obľúbených hrdiniek. Už nie najmladších, ale stále dostatočne mladých na to, aby sa nebrali príliš vážne. Aby aj tie najťažšie okamihy vlastného osudu zdolali s úsmevným nadhľadom. Aby si svoj život spestrili humorom a okorenili vtipnými bonmotmi.

 

„Vyše 180 predstavení v mestách a mestečkách na celom Slovensku a tisícky nadšených divákov inscenácie Klimaktérium... a čo?“ po piatich rokoch od jej premiéry jasne dokazujú, že ženský svet je nevyčerpateľnou témou. Najmä pre divadelnú komédiu. Lebo žena a humor majú k sebe veľmi blízko,“ skonštatoval  režisér Svetozár Sprušanský.

Na diváka čaká v komédii množstvo komických situácií, smiech a nejedno prekvapenie. A melodicky chytľavé pesničky s vtipnými textami Martina Sarvaša, ktoré si budete neustále pospevovať.

 

„Prekladal som texty, poľština je blízky jazyk. A zohľadňoval som pripomienky perfekcionistu a režiséra Svetozára Sprušanského. Mám pocit, že v tomto druhom pokračovaní sa podarilo ísť ešte viac do hĺbky a ľudia sa budú dobre zabávať. Som rád, že môžem byť medzi ženami, konečne som pochopil, prečo sú také, aké sú. Táto inscenácia na to dáva odpoveď,“ s úsmevom povedal Martin Sarvaš.

 

V predstavení excelujú Gizka Oňová, Zuzana Tlučková, Zuzana Vačková, Katarína Brychtová, Dagmar Sanitrová, Jeanetta Švoňavská, Ľudmila Lukačíková, Daniela Kuffelová a Jana Valocká.

 

„Bolo to náročné, režisér bol prísny a chvíľami aj zabudol, že mám o 15 rokov viac ako moje kolegyne. A pri tanci lambada som sa vrátila do mojej  mladosti,  akurát som vtedy bola inak oblečená.... Celé Klimaktérium je zábavné, ale aj poučné. Nielen ženám, ale často aj párom dodáme odvahu otvorene hovoriť o klimaktériu. Ženy sú počas neho zrazu citlivejšie a netrpezlivejšie, ubudne vášeň zo vzťahu, ale nejedná sa o trvalý stav. Je potrebné o tomto období a stave otvorene hovoriť a preklenúť ho. Klimaktérium jedného dňa pominie, nič predsa netrvá večne,“ prezradila vždy usmiata Gizka Oňová.

Úsmevná choreografia pochádza z dieľne Jána Ševčíka, malebná dekorácia od samotného režiséra a uletené kostýmy vytvorila Alexandra Grusková. Hru preložila Berta Bartschová, hudobnú nahrávku zrealizoval Ľubo Horňák a vokálne naštudovanie má na konte Lenka Paulíková.



„Možno práve preto, že ešte aj dnes je táto téma dosť tabuizovaná a my o nej hovoríme na plné ústa, má toto predstavenie taký úspech. Každá diváčka, ktorá týmto obdobím prešla, alebo ho práve zažíva, tam nájde niečo, čo jej nie je cudzie. O týchto problémoch sa snažíme hovoriť láskavo, s humorom a nadhľadom. A neváhame ani urobiť si srandu aj samé zo seba,“ povedala Zuzka Tlučková.

 

Komédia Klimaktérium...a čo? sa stala nielen v Poľsku, ale aj u nás na Slovensku doslova fenoménom.


 
„Pretože sa na javisku snúbi láskavý humor a nadhľad s ozajstnou skúsenosťou z obdobím prechodu. Ale hlavne preto, že nám to ľudsky v tejto našej partii skutočne klape a všetky sme si tým prešli. My to predstavenie nehráme, mi ho naozaj žijeme,“ tešila sa Zuzka Vačková.

 

„Naše publikum je veľmi prajné, burácajúci smiech a potlesky nás sprevádzajú celým predstavením. Diváčky často hovoria, že sa v jednotlivých situáciách našli a ďakujú nám za krásny večer. A my sa s mojimi drahými kolegyňami vraciame domov v povznesenej nálade, šťastné, plné energie, ktorú sme dostali od publika,“ uzatvorila populárna herečka a moderátorka Katka Brychtová.

 

Príďte si vychutnať nespútanú, nákazlivú a jedinečnú energiu, ktorú herečky svojou hrou vytvárajú na javisku a delia sa o ňu s divákmi v sále. KLIMAKTÉRIUM 2 alebo ošiaľ menopauzy sa po dvoch premiérach vyberie na turné po celom Slovensku..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Nora Krchňáková Foto: Dalibor Krupka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies