Premiér večeral osamote, ako strávili Vianoce ostatní politici?

NETKY.SK • 27 December 2020, 15:26 • 2 min
Premiér večeral osamote, ako strávili Vianoce ostatní politici?

SLOVENSKO - Viacerí politici sa tesne pred Štedrým dňom ocitli v karanténe po pozitívnom testovaní na koronavírus.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády Igor Matovič, podobne ako jeho kolegovia, zostal v karanténe. Ako uviedol tieto Vianoce považuje za "nezabudnuteľné", keďže  Štedrú večeru dostal položenú pred dvere izby. So svojimi dcérami a manželkou bol počas nej v spojení cez videohovor. „Pod tou misou bola kapustnica s veľkým strukom surového cesnaku a pod tou oranžovou miskou domáca vianočka od babči,“ dodala premiér na sociálnej sieti.

 

img

 

Juraj Šeliga

 

Podpredseda strany Za ľudí strávil sviatky so svojimi rodičmi na Orave. Ako o sebe sám hovorí, zdobenie stromčeka ho nebaví, venoval sa teda vareniu. Na Štedrý deň sa prostredníctvom svojich sociálnych sietí, poďakoval všetkým, ktorí bolo v službe.

 

Osobne odniesol slúžiacim hasičom a policajtom v Námestove čerstvé vianočné koláče, údeniny a syry.Taktiež bol obdarovať sestry a lekárov slúžiacich v nemocniici v Trstenej. Dni po Štedrom dni strávil v blízkych lesoch a kopcoch „aby vychodil a vybehal vianočné dobroty."

 

img

 

Lucia Ďuriš Nicholsonová

 

Europoslankyňa  hovorí, že ich Štedrý večer býva veľmi krátky. „My s manželom dva dni chystáme slávnostnú večeru, aby sme ju zjedli za 12 minút. To je aj s prípitkom. K jablku, či k oblátkam sa ani nedostaneme,“ uviedla. 

 

Čítajte tiež: Kto chce dostať ponožky? Komu vonia v byte Diava a kto dodržuje rusínske tradície?

 

Veronika Remišová

 

Ministerka pre investície Veronika Remišová mala pozitívny test na koronavírus ešte pred Štedrým dňom. Zostala doma, ale v izolácii od svojej rodiny. Ako hovorí, predtým zvykla pred Vianocami s deťmi piecť medovníky  „teraz sa ma opýtali spoza dvere, či mi nebude vadiť, keď budú piecť bezomňa." Tiež poďakovala ľuďom, ktorí jej poslali vianočné pečivo. 

 

Aj napriek tomu, že sviatky musela prežiť v izolácii, uviedla, že je vďačná za všetko, čo ľudia na Slovensku počas pandémie dokázali a na to, že si medzi sebou pomáhajú. „Pandémia nás izoluje v našich rodinných bunkách, ale srdcom sme všetci Slovensko!" uviedla na svojej sociálnej sieti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies