Britská kapela Blur ohlasuje nový album ,,The Ballad of Darren" a uverejňuje aj novú skladbu ,,The Narcissist"

NETKY.SK • 21 Máj 2023, 13:00 • 2 min
Britská kapela Blur ohlasuje nový album ,,The Ballad of Darren" a uverejňuje aj novú skladbu ,,The Narcissist"

LONDÝN - Britská kapela The Blur vydá 21. júla album s názvom ,,The Ballad of Darren". Vypočujte si jeho prvý singel „The Narcissist“.

slovakia

left justify in out

Britskí The Blur prichádzajú toto leto s novým albumom. Album s názvom ,,The Ballad of Darren" vychádza 21. júla protredníctvom vydavateľstva Parlophone a bude deviatym štúdiovým projektom Damona Albarna a jeho kolegov.

 

The Ballad of Darren produkuje James Ford (koproducent albumu The Now Now od Gorillaz, Albarnovej animovanej popovej skupiny, a takisto aj projektov Arctic Monkeys, Depeche Mode a mnohých ďalších). Jeho prvý singel „The Narcissist“ si môžete vypočuť nižšie.

 

 

Každý člen kapely vydal k novému albumu a jeho nahrávaniu samostatné vyhlásenie. Prečítajte si ich všetky nižšie:

 

,,Toto je nárazová nahrávka, reflexia a komentáre o tom, kde sa teraz nachádzame." - Damon Albarn

,,Čím staršie a zúrivejšie sme, tým dôležitejšie je, že to, čo hráme, je naplnené správnymi emóciami a úmyslom. Niekedy len riff nestačí." - Graham Coxon

,,Aby akýkoľvek dlhodobý vzťah vydržal s akýmkoľvek významom, musíte byť schopní sa navzájom nejako prekvapiť a v tom nejako všetci pokračujeme." - Alex James

,,Vždy je veľmi prirodzené robiť hudbu spolu. S každou nahrávkou, ktorú robíme, tento proces odhaľuje niečo nové a ako kapela sa vyvíjame. Neberieme to ako samozrejmosť." - Dave Rowntree

 

cover albumu The Ballad of Darren

img

 tracklist The Ballad of Darren:

 

 1. The Ballad
 2. St Charles Square
 3. Barbaric
 4. Russian Strings
 5. The Everglades (For Leonard)
 6. The Narcissist
 7. Goodbye Albert
 8. Far Away Island
 9. Avalon
10. The Heights

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predchádzajúci album skupiny Blur, ,,The Magic Whip", vyšiel ešte v roku 2015. Toto leto skupina vyrazí na turné po Európe a Spojenom kráľovstve, vrátane dvoch vystúpení na londýnskom štadióne Wembley.

 

Skupina Blur vznikla v Lodnýne v roku 1988 a debutovali v roku 1991 albumom Leisure. V polovici deväťdesiatych rokov sa stali dôležitým reprezentantom štýlu britpop a zviedli súboj o trón s kapelou Oasis. Získali množstvo ocenení vrátane niekoľkých Brit Awards. Pri nahrávaní albumu Think Tank sa prejavili vnútorné problémy a nezhody medzi hlavnými protagonistami, spevákom Damonom Albarnom a gitaristom Grahamom Coxonom, avšak spory sa, našťastie, vyriešili.

 

Damon Albarn v súčasnosti žiari v projekte virtuálnej kapely Gorillaz a je takisto súčasťou superskupiny The Good, The Bad & the Queen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies