Premiér Robert Fico: Koalícia sa dohodla na rozpočte!

NETKY.SK • 1 December 2023, 05:30 • 2 min
Premiér Robert Fico: Koalícia sa dohodla na rozpočte!

Štátny rozpočet na príslušný rozpočtový rok schvaľuje NR SR zákonom o štátnom rozpočte. Týmto zákonom na príslušný rozpočtový rok sa schvaľuje limit výdavkov štátneho rozpočtu, maximálna výška rozpočtovaného schodku alebo minimálna výška rozpočtovaného prebytku štátneho rozpočtu, ak nie sú príjmy štátneho rozpočtu a výdavky štátneho rozpočtu vyrovnané.

slovakia

left justify in out

"Vládna koalícia SMER-SD, HLAS-SD a SNS sa dnes večer (vo štvrtok, pozn. red.) na zasadnutí koaličnej rady dohodla na návrhu štátneho rozpočtu na rok 2024. Príslušné legislatívne návrhy vláda SR prerokuje v pondelok 4.12. a Národná rada SR môže o nich začať rokovať v stredu 6.12. Návrh rozpočtu je kombináciou konsolidácie rozbitých verejných financií a zachovania prvkov silného sociálneho štátu," vyhlásil Robert Fico.

Robert Fico poďakoval mnistrovi financií Ladislavovi Kamenskému a jeho tímu za vśetky potrebné rokovania.

"Predchádzajúca vláda rozvrátila verejné financie a tzv. mainstreamové média sa tešia, že si na rozpočte vylomíme zuby. Ubezpečujem ich, že sa mýlia," dodal premiér.

Ako uvádza ústredný portál verejnej správy, štátny rozpočet tvoria najmä príjmy štátneho rozpočtu v členení podľa kapitol, výdavky štátneho rozpočtu na vykonávanie aktivít nevyhnutných na plnenie zámerov a cieľov programov vlády v členení podľa kapitol, prebytok štátneho rozpočtu alebo schodok štátneho rozpočtu, ak príjmy a výdavky nie sú vyrovnané.

Ak nie je vládny návrh zákona o štátnom rozpočte na nasledujúci rozpočtový rok schválený NR SR do 31. decembra bežného rozpočtového roka, spravuje sa rozpočtové hospodárenie v dobe od 1. januára rozpočtového roka do nadobudnutia účinnosti zákona o štátnom rozpočte na príslušný rozpočtový rok rozpočtovým provizóriom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Z rokovania koaličnej rady. (Úrad vlády SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies