Spartakovci si už brúsia zuby na šošonov, finále si zopakujú po dlhých 32-rokoch

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 13:19 • 2 min
Spartakovci si už brúsia zuby na šošonov, finále si zopakujú po dlhých 32-rokoch

TRNAVA - Spartak Trnava sa teší na finálovú konfrontáciu slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2018/2019 proti MŠK Žilina. Svojho súpera spoznali v stredu po tom, čo "šošoni" zvíťazili v odvete semifinále na pôde Michaloviec dvojgólovým rozdielom.

slovakia

left justify in out

"Andeli" si postup do záverečného zápasu súťaže zabezpečili o deň skôr, keď vo dvoch dueloch eliminovali FK Senica (1:0, 0:0). Vo finále očakajú mimoriadne náročný duel.

 

"Je to veľmi ťažký súper, aj keď si myslím, že vo finále sa už vyberať nedá. Ak sa tím prebojuje až tam, musí mať kvalitu. Žilinčania svoju výkonnosť potvrdzujú ako v lige, tak aj v pohári. V Michalovciach sa ťažko vyhráva a oni tam v odvete dokázali zvíťaziť 2:0," povedal na margo pohárového súpera Trnavy tréner Michal Ščasný pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔴⚫️ Aby sme nezabudli 👀🤩⚽️ 1. mája sa vidíme v Nitre!

Príspevok, ktorý zdieľa FC Spartak Trnava - official (@spartak_sk),



"Červeno-čierni" sa zo zisku Slovenského pohára tešili naposledy v ére samostatnosti ešte pred 21 rokmi v ročníku 1997/1998. Finále Slovnaft Cupu so Žilinou si zopakujú po 32 rokoch z čias federácie. Vtedajší Spartak TAZ Trnava zdolal v Prievidzi ZVL Žilina 1:0. Tentoraz bude dejiskom finálového duelu Nitra (1. mája o 18.00 h).

 

 

"Je to pre nás dobré miesto, my aj fanúšikovia to máme na skok. Je však jedno, či by sa hralo v Nitre alebo v Košiciach, naši priaznivci by nás podporili všade," povedal lodivod mužstva zo Štadióna Antona Malatinského, ktorého tím ako vlaňajší víťaz Fortuna ligy figuruje v najvyššej slovenskej súťaži iba v skupine o udržanie. V prípade triumfu v pohári však môžu Trnavčania opäť pomýšľať na miestenku v budúcoročnej edícii Európskej ligy UEFA. "Bolo by to pekné zakončenie sezóny," uviedol na záver kouč Spartaka Trnava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona