Igor Matovič: Nestačím sa čudovať naivite ľudí!

NETKY.SK • 17 Jún 2021, 15:37 • 2 min
Igor Matovič: Nestačím sa čudovať naivite ľudí!

Vo svete zúri indický variant koronavírusu známy pod názvom Delta. Igor Matovič sa vyjadril, že Delta na Slovensku je, a je len otazkou mesiaca-dvoch, kým nebude aj u nás dominantná.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nestačím sa čudovať naivite ľudí, ktorí si ešte dnes naivne myslia, že Slovensko dokáže nejakým zázrakom zabrániť príchodu nebezpečného Delta variantu (indický variant) Covid-19 na Slovensko," napísal Igor Matovič na sociálnej sieti, pričom svoj statuz nazval DELTA ILÚZIA.

 

img

 

Okrem Indie zúri tento variant najmä vo Veľkej Británii, kde pre extrémne vysoký denný nárast nakazených týmto variantom museli odložiť zrušenie pandemických opatrení.

 

Súvisiaci článok: Vo Veľkej Británii zúri indický variant koronavírusu. Zrušenie pandemických opatrení je odložené

 

"V Anglicku za mesiac Delta dokázala úplne vytlačiť pôvodný britský variant, ktorý na Slovensku zabil 10 tisíc ľudí. Počty pozitívnych im preto začali dramaticky rásť, napriek vysokej zaočkovanosti," pokračoval Matovič.

 

Myslieť si podľa neho, že "pri úplne uvoľnených opatreniach a cestovaní cez hranice Delta na Slovensku už nezapúšťa korene, je naivné".


"Delta na Slovensku je a je len otazkou mesiaca-dvoch, kým nebude aj u nás dominantná, čo pri mimoriadne nízkej zaočkovanosti a nízkemu záujmu o očkovanie je istota pre jesennú tretiu vlnu," dodal na záver bývalý premiér.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies