PREMIÉR: Obávam sa rozpadu eurozóny

NETKY.SK • 31 August 2012, 07:07 • 2 min
PREMIÉR: Obávam sa rozpadu eurozóny

PREMIÉR Obávam sa rozpadu eurozóny - Z domova Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa obáva rozpadu eurozóny a považuje to za rovnocennú alternatívu k iným možnostiam. Vidím rozpad eurozóny takisto reálny ako jej udržanie.

slovakia

left justify in out

imgPremiér Robert Fico (Smer-SD) sa obáva rozpadu eurozóny a považuje to za rovnocennú alternatívu k iným možnostiam. "Vidím rozpad eurozóny takisto reálny ako jej udržanie. Preto dôsledne trvám na dodržaní sľubov, ktoré sme dali vo vzťahu k ozdravovaniu verejných financií, lebo inú alternatívu ako eurozónu nemáme," podčiarkol na dnešnej tlačovej konferencii.

Jej udržanie podľa neho bude záležať od toho, ako sa zvládne situácia napríklad v Grécku či Španielsku. Rovnako tak ako sa jej 17 členských štátov postaví k posilneniu európskej integrácie, ktorá bude podľa neho nevídaná a veľmi silná. "Toto všetko môže viesť buď k posilneniu EÚ a eurozóny, alebo jej rozdeleniu," upozornil s tým, že za daných okolností sa bude prihliadať čisto na ekonomický záujem. Pripomenul, že SR je malá krajina a jediné, čo môže ponúknuť, je tvrdá finančná disciplína a záujem ukázať Európe, že je schopná splniť svoje domáce úlohy.

Premiér dodal, že vyššie výdavky zo štátneho rozpočtu v súčasnosti nie sú možné, lebo ide o elementárne prežitie SR v európskom priestore. Kabinet tak robí všetko preto, aby Slovensko zostalo v jadre Európy. "Nebudem niesť zodpovednosť ako predseda vlády za to, že Slovensko bude niekedy vyradené z eurozóny a bude postavené do skupiny krajín, ktoré budú druhoradé a s ktorými nikto nič nebude chcieť mať. To radšej stratím časť politickej podpory na Slovensku za opatrenia, ktoré robíme, aby sme boli súčasťou silnej Európy," deklaroval Fico. Poznamenal, že naša krajina sa zatiaľ drží dobre, pričom počúva priaznivé ohlasy z EÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies