Premiér Netanjahu si váži Trumpovu tvrdú politiku voči Iránu, ktorá môže viesť k mieru na Blízkom východe

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 06:18 • 2 min
Premiér Netanjahu si váži Trumpovu tvrdú politiku voči Iránu, ktorá môže viesť k mieru na Blízkom východe

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pochválil dnes amerického prezidenta Donalda Trumpa za zmeny v americkej politike voči Iránu a nazval ich povzbudivými signálmi, že na Blízkom východe bude možné dosiahnuť mier.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. "Spoločné nebezpečenstvo môže z nepriateľov urobiť spojencov. Práve v tom vidíme niečo nové a potenciálne veľmi sľubné," uviedol Netanjahu v Jeruzaleme na spoločnej tlačovej konferencii s Trumpom.

 

"Po prvý raz za mnohé roky... tu vidím potenciál na zmenu," povedal podľa DPA izraelský premiér. Americký prezident nazval dosiahnutie mieru na Blízkom východe "jednou z najkomplikovanejších dohôd vôbec", ale zároveň vyslovil nádej, že sa ju napokon podarí dosiahnuť.

 

Trump pricestoval do Jeruzalema zo Saudskej Arábie, kde sa vyjadril kriticky na adresu Iránu, čo je podľa DPA v ostrom protiklade k politike, ktorú voči islamskej republike uplatňoval jeho predchodca v Bielom dome Barack Obama.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies