Na WhatsAppe sa šíria škodlivé správy, ktoré môžu aplikáciu zastaviť

NETKY.SK • 10 September 2020, 13:14 • 2 min
Na WhatsAppe sa šíria škodlivé správy, ktoré môžu aplikáciu zastaviť

Na WhatsAppe sa začali šíriť správy, ktoré deaktivujú populárny mobilný messenger. Na niektorých smartfónoch navyše môže "zamrznúť" nielen samotný WhatsApp, ale aj celý operačný systém.

slovakia

left justify in out

Škodlivé správy

V aplikácii WhatsApp sa objavili správy, ktoré messenger úplne deaktivujú. Tieto správy sa skladajú z náhodnej sady neobvyklých textových znakov. Ich prečítanie môže spôsobiť cyklické zlyhanie aplikácie.

 

Takáto správa spravidla nemá žiaden sémantický význam a WhatsApp ju nie je schopný správne spracovať. To vedie k nekonečnému cyklu zlyhaní aplikácie. Reštartovanie programu spôsobí, že mobil "zamrzne", po čom sa WhatsApp opäť automaticky zavrie kvôli chybe.

 

img

 

Problém je relevantný pre mobilné operačné systémy iOS a Android.

 

Ako sa zbaviť problému

Problému sa dá zbaviť iba úplným odstránením messengera a jeho opätovnou inštaláciou. V takom prípade dôjde k strate všetkých dát aplikácie, vrátane správ. Používateľom sa preto odporúča, aby si svoje dáta pravidelne zálohovali.

 

Zástupcovia spoločnosti WhatsApp uviedli, že vývojári sú si tohto problému vedomí. Už majú pripravenú aktualizáciu verzie aplikácie pre iOS, ktorá pomáha pri riešení tohto problému.

 

img

 

Existuje tiež riešenie pre tých, ktorí dostali takúto škodlivú správu, ale zatiaľ nedostali aktualizáciu aplikácie. Najskôr je potrebné prihlásiť sa do webovej verzie aplikácie WhatsApp a zablokovať kontakt, ktorý túto správu poslal.

 

Potom by bolo potrebné podľa možnosti odstrániť všetky škodlivé správy. Nakoniec v nastaveniach aplikácie je nutne zakázať pridávanie do skupín komukoľvek inému ako ľuďom z vášho zoznamu kontaktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies