Premier League: Dvojgólový Vardy a smršť v podaní Tottenhamu

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 09:15 • 2 min
Premier League: Dvojgólový Vardy a smršť v podaní Tottenhamu

LONDÝN - V úvodnom stretnutí nedeľňajšieho programu najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League zvíťazil vedúci tím Leicester City v Sunderlande 2:0. Obidva góly "líšok" strelil v druhom polčase ich najlepší strelec Jamie Vardy, ktorý ich má na svojom konte dvadsaťjeden.

slovakia

left justify in out

Priebeh zápasu sa mohol zmeniť desať minút pred koncom, lenže záložník Sunderlandu Jack Rodwell svoju veľkú šancu za stavu 0:1 trestuhodne zahodil. Leicester má pred sebou ešte päť ligových zápasov a jeho náskok pred druhým Tottenhamom, ktorý v podvečernom súboji zdolal Manchester United 3:0, zostáva aj naďalej sedem bodov.


V Sunderlande sa napriek bezgólovému stavu hral v prvom polčase výborný futbal. Aktívnejší boli domáci hráči, ktorí aj naďalej musia bojovať o záchranu v Premier League. Stretnutiu nechýbali ani tvrdé osobné súboje, spomenúť treba najmä konfrontáciu ľavého krajného beka Leicestru Christiana Fuchsa s húževnatým krídelníkom Fabiom Borinim. Obaja dostali po bolestivých súbojoch žlté karty. Najväčšia šanca prvého polčasu prišla až v nadstavenom čase, keď práve Fabio Borini poslal na bránku "líšok" tvrdú strelu, ktorú navyše tečoval stopér Wes Morgan. Brankár hostí Kasper Schmeichel však skvele zasiahol a Talianovu strelu

Leicester sa ujal vedenia 1:0 v 66. min, keď sa po prihrávke od Dannyho Drinkwatera dostal k lopte Jamie Vardy, ktorý potreboval len dva dotyky, aby prekonal brankára domácich Vita Mannoneho. Situácia sa mohla pre "líšky" signifikantne zmeniť v 82. min, lenže záložník Sunderlandu Jack Rodwell vo vyloženej príležitosti len prestrelil bránku. Hráči Leicestru si však následne dokázali vypracovať niekoľko sľubných šancí, všetky však skončili na výborne chytajúcom gólmanovi Mannonem. Definitívnu podobu výsledku dal v 95. min opäť Jamie Vardy, ktorý si loptu prebral na polovici ihriska, obišiel obrancu a následne aj brankára a do prázdnej bránky strelil gól na 2:0. Pre Vardyho to bol dvadsiaty prvý presný zásah v sezóne.

"Bol to úžasný zápas. Vedeli sme, že to bude náročné, no podarilo sa nám streliť dva góly a získať tri body. Podstatné sú najmä tie tri body. Opäť sme sa priblížili o krôčik bližšie k prípadnému zisku titulu. Dnes si to ešte užijeme a zajtra sa znova vrátime na tréningovú plochu," povedal strelec dvoch gólov Vardy. Spokojný bol tiež brankár Leicestru Kasper Schmeichel, ktorý si pripísal piate čisté konto v rade: "Je to podobný pocit ako minulý rok, keď sa nám v závere podarilo zachrániť sa. Dnes to bol naozaj veľmi ťažký duel. Museli sme bojovať o každú jednu loptu. Je to všetko o víťazstvách, čisté kontá nič neznamenajú. Médiá sa nechávajú unášať pri pohľadu na tabuľku, ale ešte je stále pred nami dlhá cesta."

Svojich zverencov pochválil taliansky tréner Claudio Ranieri, ktorý po druhom góle Vardyho neskrýval radosť: "Som veľmi šťastný z nášho dnešného predvedeného výkonu. Fanúšikovia musia aj naďalej snívať a my sa musíme aj naďalej sústrediť na našu prácu. Stále nemáme istú ani Ligu majstrov, ešte sme nič nedosiahli. Musíme zostať pokojní, sústredení a ísť ďalej."

 

 



Liverpool zvládol duel s tabuľkovým susedom zo Stoke.
Skóre stretnutia otvoril v 8. min španielsky ofenzívne ladený obranca Liverpoolu Alberto Moreno. Hostia odpovedali v 22. min zásluhou Bojana Krkića, pre ktorého to bol siedmy presný zásah v aktuálnej sezóne Premier League. Do vedenia 2:1 sa "The Reds" dostali v 32. min po presnom zásahu hrotového útočníka Daniela Sturridga. V druhom polčase sa do hry dostal belgický ofenzívny hráč Divock Origi, ktorý v 50. min zvýšil na 3:1. Ten istý futbalista sa opäť tešil v 65. min, keď strelil svoj druhý gól v stretnutí. V základnej zostave Liverpoolu nastúpil aj slovenský reprezentačný obranca Martin Škrtel, ktorý odohral plných 90 minút.

 

 



Tottenham zlomil Manchester United v priebehu šiestich minút
V prvom polčase fanúšikovia na White Hart Lane gól nevideli, to sa však zmenilo po zmene strán, keď sa v priebehu šiestich minút domáci presadili hneď trikrát. Ako prvý prekonal brankára Davida de Geu v 70. min anglický reprezentant Dele Alli, ktorý si dal nádherný darček k pondelňajším 20. narodeninám. "Kohúti" udreli druhý raz v 74. min: na center Erika Lamelu si nabehol belgický stredný obranca Toby Alderweireld a hlavičkou strelil svoj štvrtý presný zásah v tejto sezóne Premier League. V 76. min zavŕšil túto gólovú smršť Argentínčan Erik Lamela. Tri góly v sieti Manchestru United stihli "Spurs" za 5 minút a 46 sekúnd.

 

Za zmienku stojí, že do zostavy Tottenhamu sa po zranení vrátil stopér Jan Vertonghen, ktorý spolu so svojím kompatriotom Alderweireldom utvorili výbornú stopérsku dvojicu. Po výhre na Manchestrom United sa situácia na čele Premier League nemení: Leicester má aj naďalej sedembodový náskok pred Tottenhamom. Obidva tímy majú pred sebou zhodne päť zápasov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies