Ústavný súd SR pozýva verejnosť na deň otvorených dverí

NETKY.SK • 28 September 2023, 10:15 • 2 min
Ústavný súd SR pozýva verejnosť na deň otvorených dverí

KOŠICE - Deň otvorených dverí pre verejnosť sa vo štvrtok koná na Ústavnom súde (ÚS) SR v Košiciach. Ide o vyvrcholenie osláv 30. výročia začiatku činnosti, ktorý si ÚS pripomína po celý tento rok.

slovakia

left justify in out

"Záujemcovia o toto podujatie budú mať možnosť absolvovať prehliadku priestorov Ústavného súdu v sprievode našich kolegov z Kancelárie Ústavného súdu a zároveň si vyskúšať novinku tohtoročného dňa otvorených dverí - videoprehliadku prostredníctvom QR kódov, ktorej časti budú spolu s popismi jednotlivých stanovíšť umiestnené v interiéroch a exteriéroch objektov Ústavného súdu," informoval súd.

 

Podujatie trvá do 13.00 h s posledným vstupom o 12.30 h. Súčasťou programu je premietanie filmového dokumentu o ÚS, prezentácia pre základné a stredné školy, ako aj ocenenie literárnej a výtvarnej súťaže. Mladí ľudia v súťažných prácach vyjadrili svoje názory na tému spravodlivosť, najmä na potrebu chrániť ju prostredníctvom správnych rozhodnutí.

 

"Z pohľadu ochrany práv a slobôd patria deti medzi zraniteľné skupiny hodné osobitného zreteľa, ktorým je potrebné venovať osobitnú starostlivosť, a to nielen v rozhodovacej činnosti Ústavného súdu. Opäť však potvrdili, že napriek svojej zraniteľnosti majú dostatok sily a odvahy vyjadriť verejne svoj vlastný názor na svet, nesúhlas s netoleranciou a agresivitou a odhodlanie hľadať a nachádzať spôsoby eliminovania nerovností v našej spoločnosti v súlade s jej demokratickými hodnotami," uviedol predseda ÚS Ivan Fiačan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Ústavný súd
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies