Predstavujeme prevratné fitnes náradia Gymstick

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 16:00 • 2 min
Predstavujeme prevratné fitnes náradia Gymstick

Koncepcia a sortiment gymstick boli vynájdené vo Fínsku spoločnosťou Gymstick International Oy, ktorá sa špecializuje na produkty a vzdelávanie v oblasti fitnes.

slovakia

left justify in out

"Začali sme rozvíjať tento nový fitnes nástroj založený na dvoch známych konceptoch kondície, a to cvičebnej tyči a expandrov. Už sme mali veľa skúseností s používaním týchto dvoch nástrojov vo fitnes a jeden deň bola koncipovaná myšlienka kombinácie týchto dvoch nástrojov na vytvorenie všestrannejšieho a účinnejšieho fitnes nástroja. Cvičenie sme chceli vylepšiť tým, že sme ho spojili s cvikmi,“ hovoria zástupcovia spoločnosti Gymstick International Oy.


Spoločnosť Gymstick vyvinula koncept kondičných tréningov okolo troch produktov, ktoré ponúka nadšencovi fitness jednoduchý a efektívny spôsob, ako si vychutnať zdravý a aktívny životný štýl. Koncepcia Gymstick obsahuje: Gymstick Original pre interiér, Gymstick Aqua pre vodu a Gymstick Nordic Walking pre vonkajšie prostredie. Tieto bezpečné a účinné činnosti sa môžu vykonávať jednotlivo alebo v skupinách kdekoľvek a kedykoľvek.

Originálny gymstick
  
Gymstick Original môže byť použitý pre vnútorné aj vonkajšie cvičebné programy. Vychádza z použitia cvičebnej tyče s expandrami na posilnenie a zdokonalenie techniky pre mladých športovcov. Skupinový cvičebný formát Gymstick Muscle využíva koncept Trios, ktorý je jedinečný pre Gymstick. „Gymstick Original bol pôvodne vyvinutý pre posilňovacie cvičenia svalov, avšak teraz sa používa aj na zlepšenie mobility, koordinácie rovnováhy a aeróbnej kondície - to všetko súčasne! Preto účinnosť Gymstick spočíva v tom, že je to taký komplexný fitnes nástroj s širokým spektrom aplikácií. "

Gymstick Aqua
  
Gymstick Aqua je navrhnutý špeciálne pre aplikáciu vo vode vyvinuty  športovým skupinám, rehabilitačným klientom, pre individuálné tréningy alebo skupinové cvičenía vo vode.

Začiatok bol v roku 2007, rozdiely v dizajne zahŕňajú kratšiu dĺžku (aby sa zmestil medzi šírkou pásma bazénu), pena neabsorbuje vodu. Pásy sú odolné voči chemikáliám a pásky majú sponu, takže je možné ich utiahnuť okolo nohy.

Program The H2S využíva koncept Trios, ktorý je podobný formátu Gymstick Muscle, ktorý bol prispôsobený pre vodu.

Gymstick Nordic Walking
  
Nordic walking je definovaná ako fitnes chôdza so špeciálne navrhnutými palicami. Vyvinula sa z mimosezónnej lyžiarskej výcviku známej ako lyžiarská chôdza, vyvýšenie na kopci alebo lyžovanie, ktoré sa stali cestou celoročného cvičenia. Turisti objavili, že sa môžu pohybovať lepšie pomocov palíc, často eliminujúc bolesti bedrového, kolenného kľbu, chodidla a chrbta. Nordic Walking je jedným z najobľúbenejších outdoorových športov v Európe, každý rok sa zúčastňuje viac ako 11 miliónov ľudí. Koncepcia Nordic Walking od Gymstick začleňuje pásy buď vo vnútri pólov alebo môže byť pripojená k pólom, aby poskytla celodenný tréning kdekoľvek vo vonkajšom prostredí.
 

Gymstick získal celý rad ocenení  - z mnohých spomenieme najinovatívnejší fitnes produkt vo Fínsku v roku 2004, najlepší domáci fitness nástroj v Austrálii 2006, najlepšia domáca posilňovňa pre rok 2006 podľa Daily Telegraph, či najlepší skupinový fitness nástroj v Poľsku 2007.

 

 

img



História produktu
  
Gymstick Original je nástroj, ktorý vytvoril Risto Kasurinen, fínsky športovec. Použitie palice na tréning je vo Fínsku veľmi populárne a používa sa pravidelne v telocvičniach, vo športových tréningoch a  v rehabilitácií. Palica sa najčastejšie používa na zahrievanie, zvyšujúci sa rozsah pohybu a uľahčenie priťahovania. V skutočnosti je bežné vidieť tréningové kurzy vo fitnes kluboch vo Fínsku. Starší ľudia často používajú palicu na zlepšenie pohyblivosti kĺbov a palica sa tiež používa na vývoj techniky pre pohyb, ako sú drepy, výpady a olympijské dvíhanie.
  
V rokoch 1995 - 2000 Risto používal palicu vo veľkej miere na tréning v  ľadovom hokeji a využíval ho na výučbu drepov, výpadov a pri olympijskom dvíhaní s mladými športovcami. Počas tohto obdobia sa Risto rozhodol podeliť o svoje vedomosti o "Stick Training" a napísal knihu, ktorá bola úspešnou publikáciou vo Fínsku. Vtedy Risto začal experimentovať s pridávaním expandrov na palicu.
  
Rýchlo si uvedomil, že pridanie gúm k palici sa ukázalo ako úspešný spôsob, ako pridať odpor k cvičeniu, ktoré už vymyslel. Pásy na tyči boli pôvodne jedna nepretržitá slučka, ale čoskoro si uvedomil, že mať dve oddelené pásy umožnuje viac cvičení a funkčných pohybov. V roku 1997 Risto po tom, ako vynaložil všetky svoje úspory, vytvoril prvý gymstick, ktoré bolo pôvodne nazývané X Stick a bolo patentované vo Fínsku.
  
Od roku 1997 do roku 2003 sa Risto zameral na Nordic Walking a nemal čas ani energiu, aby sa mohol sústrediť na X Stick. V roku 2003 Risto založil spoločnosť so svojim obchodným partnerom Miika a hlavnou činnosťou zameranú na firemné a wellness akcie.
  
Sanna Kasurinen (Ristova manželka) a Miika začali experimentovať s X Stick. Mali skúsenosti so severskými chôdzami a vedeli, ako rozvíjať vzdelávanie inštruktorov. Práve v tomto momente sa rozhodli premenovať X Stick na Gymstick.


Spočiatku boli v programe Gymstick Basic, Cardio, Power, Muscle, Pilates a Circuit a tieto formáty vo Fínsku veľmi rýchlo vzlietli, ale po 12 mesiacoch si uvedomili, že je potrebné zamerať sa len na Gymstick a nie na firemné a wellnes podujatia. To bol začiatok spoločnosti a konceptu, ktorý teraz voláme Gymstick. 
  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies