REPORTÁŽ: Núdzový stav sa od štvrtka rozšíril aj na ďalšie subjekty zdravotníctva

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 15:56 • 2 min
REPORTÁŽ: Núdzový stav sa od štvrtka rozšíril aj na ďalšie subjekty zdravotníctva

BRATISLAVA – Núdzový stav, ktorý bol od pondelka (16. 3.) v súvislosti s výskytom nového koronavírusu vyhlásený pre štátne nemocnice, platí od štvrtka pre ďalšie subjekty, pôsobiace v zdravotníctve. Rozšírenie platnosti v stredu (18.3.) schválila vláda.

slovakia

left justify in out

 

Podľa schváleného uznesenia na základe ústavného zákona o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu sa platnosť núdzového stavu týka všetkých držiteľov povolenia na prevádzkovanie ústavnej zdravotnej starostlivosti, ambulancií záchrannej zdravotnej služby a dopravnej zdravotnej služby.

 

Čo bude ďalej?

Rozsah je rozšírený aj na Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, Úrad verejného zdravotníctva SR a jeho regionálne úrady, Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a subjekty, ktoré s týmto úradom majú uzatvorenú zmluvu o zabezpečení vykonávania prehliadok mŕtvych tiel, takisto núdzový stav platí aj pre pohrebné služby.

 

"Nebude to platiť na ambulantný sektor, teda všeobecných lekárov, špecialistov v ambulanciách," dodal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

Pracovníci spomínaných úradov a inštitúcií zároveň nemôžu odmietnuť prísť do práce, respektíve vyhlásiť štrajk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona