Slovinci vyhrali tímovú súťaž na leteckom mostíku v Planici

NETKY.SK • 26 Marec 2022, 16:48 • 2 min
Slovinci vyhrali tímovú súťaž na leteckom mostíku v Planici

PLANICA – Slovinskí skokani na lyžiach vyhrali sobotňajšiu súťaž družstiev v letoch na podujatí Svetového pohára v Planici. Domáce kvarteto v zložení Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc a Anže Lanišek viedlo na „mamuťom“ mostíku HS-240 už po 1. kole a napokon zvíťazilo s celkovým ziskom 1601,1 bodu. Druhí Nóri (1576,9) zaostali v súčte o 24,2 bodu, na tretej priečke sa umiestnili Rakúšania (1544,2), štvrtí skončili Poliaci (1522,2).

slovakia

left justify in out

Dominantný výkon domácich Slovincov

 

Slovinci predviedli v predposlednej súťaži sezóny vyrovnané výkony, od úvodu viedli a držali si náskok pred nórskymi reprezentantmi. Ťahal ich najmä Timi Zajc, ktorý pristál na značkách 240,5 a 241 m. Najdlhšie skoky dňa však predviedol Nór Halvor Granerud, v 1. kole skočil 244 m, v druhom bol takisto najlepší s 242 m. Slovinci slávili v Planici triumf v tímovej súťaži po siedmich rokoch, vedenie v Pohári národov si udržali Rakúšania. Tohtosezónny seriál v skokoch na lyžiach uzavrie nedeľná individuálna súťaž.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies