Scholz chce pokračovať v rozhovoroch s Putinom

NETKY.SK • 16 Máj 2022, 13:43 • 2 min
Scholz chce pokračovať v rozhovoroch s Putinom

BERLÍN – Nemecký kancelár Olaf Scholz chce pokračovať vo svojom úsilí byť sprostredkovateľom v rokovaniach o ukončení ruskej invázie na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

V pondelok to uviedol hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit. Informovala o tom agentúra DPA. V tejto fáze konfliktu je podľa Berlína dôležité „pokúsiť sa znova začať hovoriť o tom, ako bude možné ukončiť zabíjanie“. Scholz podľa nemeckej agentúry prerušil týždne „rádiového ticha“ po tom, ako minulý týždeň zavolal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému aj šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi. Scholz sa podľa Hebestreita snaží „ísť opäť diplomatickou cestou, bez ohľadu na to, aké ťažké to je“.

 

img

 

Scholz Putina počas piatkového telefonátu požiadal, aby čo najskôr uzavrel prímerie. Vyzval ho tiež na zlepšenie humanitárnej situácie a na dosiahnutie pokroku pri hľadaní diplomatického riešenia konfliktu. Nemecký kancelár na druhej strane Zelenskému prisľúbil ďalšiu podporu vrátane dodávok zbraní.

 

Možno vás zaujme: Korčok udelil Zlatú plaketu veľvyslankyni USA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies