Predsedníctvo Hlasu schválilo nominácie na predsedu NR SR a ministrov.

NETKY.SK • 18 Október 2023, 10:30 • 2 min
Predsedníctvo Hlasu schválilo nominácie na predsedu NR SR a ministrov.

Predsedníctvo HLASu dnes schválilo nominácie strany na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a na posty ministrov novej vlády. Na základe koaličnej zmluvy so stranami Smer a SNS obsadí HLAS sedem ministerských kresiel.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sme presvedčení, že nová vláda musí začať od prvého dňa tvrdo pracovať na riešení zásadných problémov ľudí na Slovensku. Preto sme našich nominantov vyberali s maximálnou zodpovednosťou – tak, aby každý nový minister nebol nováčikom vo svojej oblasti, ale mal s ňou už doterajšiu skúsenosť. V súlade s politickou kultúrou oznámim tieto mená predsedovi Smeru Robertovi Ficovi, ktorý je poverený zostavením vlády, a následne ich v utorok predstavíme aj verejnosti,“ uviedol po rokovaní predsedníctva líder HLASu Peter Pellegrini.

HLAS na základe koaličnej zmluvy ponesie zodpovednosť za ministerstvá sociálnych vecí, zdravotníctva, školstva, vnútra, regionálneho rozvoja, hospodárstva a za post vicepremiéra, zodpovedného za európske prostriedky z plánu obnovy. Nominuje aj kandidáta na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

HLAS s plnou vážnosťou preberá najväčšiu zodpovednosť v rámci novej vládnej koalície za rezorty, ktoré najviac ovplyvňujú život ľudí na Slovensko. Zároveň hovorím veľmi otvorene, že sú to ministerstvá náročné a mnohé z nich sú po vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera v katastrofálnom stave. Ale spravíme presne to, čo sme pred voľbami sľubovali. Budeme sa snažiť čo najrýchlejšie upratať neporiadok, ktorý tu po predchádzajúcich vládach ostal, a potom dať všetkým týmto oblastiam výrazné impulzy, aby sme štyri roky neprešľapovali na mieste a aby ľudia pocítili skutočné výsledky,“ zdôraznil Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies