Od zajtrajšieho dňa budú môcť Slováci vstúpiť do Maďarska na jeden deň

NETKY.SK • 21 Máj 2020, 19:37 • 2 min
Od zajtrajšieho dňa budú môcť Slováci vstúpiť do Maďarska na jeden deň

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda od piatka rána umožní občanom Slovenskej republiky vstup na územie Maďarska na 24 hodín bez nutnosti karantény. Oznámil to vo štvrtok na Facebooku minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Je to reakcia na rozhodnutie vlády SR

Podľa šéfa diplomacie ide o reakciu na kroky slovenskej vlády, ktorá od štvrtka umožnila svojim občanom na 24 hodín vycestovať do susedných krajín - vrátane Maďarska - bez nutnosti absolvovania karantény po návrate.

 

img

 

Výhoda pre ľudí v pohraničnom pásme 

"Tým sa otvorila možnosť na stretnutie rodín a komunít žijúcich v prihraničnom pásme, preto kabinet rozhodol, že od piatka rána umožníme slovenským občanom na jeden deň vstúpiť na územie Maďarska," uviedol Szijjártó s tým, že Slovensko pristupovalo k pandémii koronavírusu úspešne a podobne ako Maďarsko dokázalo udržať nízky počet nakazených.

 

img

 

Minister pripomenul, že okrem nákladnej dopravy je už dávnejšie umožnený prechod hraníc Maďarska aj tým, ktorí cestujú denne za prácou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona