Minister obrany napísal tieto silné slová o mieri

NETKY.SK • 2 December 2020, 16:00 • 2 min
Minister obrany napísal tieto silné slová o mieri

O celosvetovom mieri sa často hovorí ako o nedosiahnuteľnom klišé. Musíme chrániť aj mier tam, kde je zdanlivo samozrejmosťou.

slovakia

left justify in out

Hoci vieme, že na samotné dosiahnutie mieru je dôležité, aby sa splnili, resp. neporušili viaceré aspekty, aj tak je správne mať túto ideu a robiť všetko preto, aby raz bola naplnená. Chcieť mier nemusí byť len nedosiahnuteľnou utópiou. Najčastejšie sa robia žarty, že príliš často svetový mier chcú modelky na súťažiach krásy.

 

 

Prispieť k tomu chce aj Ministerstvo obrany SR, ktoré vyhlásilo literárnu súťaž. Autori mali napísať o cene mieru. „Ďakujem vysokoškolákom a tiež žiakom stredných škôl, ktorí sa zapojili do rezortnej súťaže, tento rok na tému Akú cenu má mier?“ napísal na sociálnej sieti rezortný minister Jaroslav Naď.

 

Nominant na rezorte obrany z radov OĽaNO upresnil, že o piatich, ktorí idú do veľkého hlasovania, rozhodla odborná porota. No dodáva, že teraz je všetko aj v rukách ľudí. „O tej najlepšej rozhodnete vy,“ zdôraznil s tým, že tak môžete urobiť na facebookovej nástenke Ministerstvo obrany Slovenskej republiky, kde sú už teraz publikované najlepšie práce. „Stačí dať like tej, ktorá Vás najviac oslovila,“ upresnil minister, ktorý sa poďakoval autorom.

 

„Samozrejme, vážim si aj tých, ktorí pri čítaní týchto úžasných prác na chvíľu zastanú a zamyslia sa nad krehkosťou mieru, ktorý musíme chrániť každým naším rozhodnutím,“ uzavrel Jaroslav Naď. Prečítajte si aj o tom, kam pôjde 129 stromčekov z vojenských lesov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies