Naď povedal, že úplné zatvorenie hraníc by malo obrovský dopad

NETKY.SK • 24 Február 2021, 14:01 • 2 min
Naď povedal, že úplné zatvorenie hraníc by malo obrovský dopad

BRATISLAVA - Minister obrany nesúhlasí s úplným zatvorením hraníc. Malo by to podľa neho rozsiahle dopady.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Úplné zatvorenie hraníc Slovenskej republiky by malo obrovské následky. Skonštatoval minister obrany Jaroslav Naď po dnešnom rokovaní vlády.

 

img

 

Myšlienka úplného zatvorenia hraníc vzišla z prostredia odborníkov, ktorí sa stretli v utorok 23. februára s predsedom vlády Igorom Matovičom za účelom riešenia situácie v súvislosti s koronavírusom.


„Predstavte si, že zavriete úplne hranica a tie fabriky, ktoré existujú na Slovensku, a ktoré držia našu ekonomiku naozaj nad vodou, tak tie v tom procese včasnej dodávky náhradných dielov jednoducho nebudú mať materiál a nebudú môcť dodávať,“ uviedol minister s tým, že toto by mohlo mať za následok prepúšťanie aj zatváranie podnikov.

 

Poukázal na príklad Nemecka, ktoré na hraniciach zaviedlo prísne pravidlá, a to napriek nariadeniam Európskej únie. „O tomto debata bola, každý má o tom svoju pravdu, lebo každý zastupuje svoj rezort a každý vidí, že to bude mať dopad či už taký, alebo taký,“ skonštatoval.

Minister si myslí, že kontroly dodržiavania opatrení na Slovensku fungujú. Problémom však podľa neho je možnosť obchádzania pravidiel legálnou cestou ako napríklad v prípade kúpeľných zariadení, keď lekári vo veľkom vydávajú ľuďom potvrdenia o nutnosti liečby. „Ten počet podvádzajúcich je tak veľmi veľký, že to nie je jednoduché zachytiť,“ dodal.

 

Súvisiaci článok: Príde k zlepšeniu alebo eskalácii situácie, bez núdzového stavu necháme ľudí na pospas osudu, tvrdí Kolíková



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies