Predseda PS Michal Šimečka sa stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom

NETKY.SK • 7 September 2023, 08:30 • 2 min
Predseda PS Michal Šimečka sa stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom

PARÍŽ - Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka sa dnes v Elyzejskom paláci stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. "Slovensko po voľbách nemôže skončiť v medzinárodnej izolácii po boku Ruska, dnešné stretnutie s prezidentom Macronom je dôkazom, že spoľahlivých partnerov máme v Európe," vyhlásil Šimečka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

“S prezidentom Macronom sme hovorili najmä o význame, ktorý majú nadchádzajúce voľby nielen pre Slovensko, ale aj pre celý región strednej Európy a vôbec EÚ. Potešilo ma, ako pozorne situáciu sleduje a ocenil som energiu, ktorú dlhodobo venuje vzťahom so Slovenskom a ostatnými krajinami v našom regióne. Zhodli sme sa, že pre Slovensko ako aj pre Francúzsko je kľúčová silná a jednotná EÚ, ktorá je garantom našej suverenity a dáva nám oveľa väčšiu silu aj v medzinárodnom merítku," uviedol predseda progresívcov Šimečka.

 

"V týchto voľbách si na Slovensku vyberáme medzi minulosťou a budúcnosťou. Ide o to, či budú vládu zostavovať strany, ktorých predstavitelia vyjadrujú obdiv autoritárskemu Rusku a spochybňujú naše ukotvenie v EÚ a NATO. Alebo či uspeje naša vízia budúcnosti Slovenska - ako demokratickej krajiny, ktorá vie spolupracovať s partnermi, je nimi rešpektovaná a hrá v Európe prvú ligu. Dnešné stretnutie s prezidentom Macronom vnímam aj ako gesto podpory pre takúto víziu budúcnosti," uzavrel Šimečka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: PS / Alena Kuišová Foto: PS / Alena Kuišová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies