Pre násilie v Káhire uzavreli pyramídy v Gíze, hlásia 250 mŕtvych!

NETKY.SK • 14 August 2013, 15:13 • 2 min
Pre násilie v Káhire uzavreli pyramídy v Gíze, hlásia 250 mŕtvych!

KÁHIRA - Turisti prichádzajúci v týchto dňoch do Egypta nebudú môcť navštíviť najvyhľadávanejšie pamiatky v krajine, svetoznáme pyramídy v Gíze.

slovakia

left justify in out

Úrady sa ich totiž rozhodli uzavrieť pre prebiehajúce násilie v Káhire, ktorej je Gíza súčasťou. Zavreté až do odvolania zostane aj káhirské múzeum a tiež múzeá v druhom najväčšom meste Alexandria, informuje v stredu tlačová agentúra RIA Novosti.

Egyptské bezpečnostné sily v stredu nadránom zasiahli v dvoch stanových táboroch, ktoré v Káhire zriadili prívrženci zosadeného prezidenta Muhammada Mursího. V snahe vyhnať demonštrantov z okupovaných námestí použili bezpečnostné sily slzotvorný plyn, svedkovia však hovoria aj o streľbe z automatických zbraní. Výsledkom sú desiatky mŕtvych a zranených. Moslimské bratstvo dokonca hovorí až o vyše 250 mŕtvych a 500 zranených. Korešpondent AFP hovorí o najmenej 43 mŕtvych demonštrantoch, egyptské ministerstvo vnútra zas oznámilo, že o život pri operácii prišli dvaja príslušníci bezpečnostných síl a deväť civilistov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies