Pre konflikt v Sýrii potrebuje pomoc sedem miliónov ľudí

NETKY.SK • 17 September 2013, 16:37 • 2 min
Pre konflikt v Sýrii potrebuje pomoc sedem miliónov ľudí

KUVAJT - Pre konflikt v Sýrii potrebuje urgentnú humanitárnu pomoc už okolo sedem miliónov ľudí. V utorok o tom informovala koordinátorka núdzovej pomoci Organizácie Spojených národov Valerie Amosová. Podľa jej slov je na tieto účely tento rok potrebných 3,3 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Vyše dvoch miliónov ľudí v núdzi sa nachádza za hranicami Sýrie, zatiaľ čo viac než štyri milióny sú na úteku vo vlastnej krajine. "Robíme, čo môžeme, nestačí to však," povedala Amosová v Kuvajte. Podčiarkla pritom veľké nedostatky vo financiách. "Celkovo potrebujeme len na tento rok pre Sýriu a okolité krajiny 3,3 miliardy eur. Doteraz sme získali 1,37 miliardy," uviedla. Upozornila tiež, že zvyšujúce sa náklady na sýrsky konflikt by mohli vyústiť do presmerovania fondov z iných vážnych kríz na celom svete. Občianska vojna v Sýrii si od marca 2011 vyžiadala už viac než 110 000 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies