Čomu sa venovali Heger s predsedom Slovenskej advokátskej komory na svojom stretnutí?

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 14:49 • 2 min
Čomu sa venovali Heger s predsedom Slovenskej advokátskej komory na svojom stretnutí?

BRATISLAVA - Dnešné stretnutie predsedu vlády Eduarda Hegera s predsedom Slovenskej advokátskej komory Viliamom Karasom bolo venované témam advokátskej samosprávy či jej nezávislosti.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe to uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády. Na stretnutí v priestoroch Úradu vlády Slovenskej republiky rezonovala aj téma spoločenskej zodpovednosti advokácie. Zástupcovia komory v nadväznosti na ňu predstavili premiérovi dobročinné aktivity advokátov a komory, projekty Nadácie slovenskej advokácie a aktivity na pomoc osobám zasiahnutým nejakou formou násilia v párových vzťahoch – Advokáti proti násiliu.

 

imgimgimg

 

Prečítajte si: Zamestnávatelia žiadajú vládu, aby schválila univerzálny odškodňovací zákon. Počas pandémie sa k finančnej pomoci nedostalo množstvo podnikateľov

„Advokát musí vykonávať svoje povolanie efektívne a spoľahlivo. Musíte presvedčiť širokú verejnosť, že ste naozaj apolitický, čestný a spravodlivý,“ povedal na stretnutí Heger. Karas spolu s podpredsedníčkou komory Magdalénou Hromcovou predstavili premiérovi fungovanie komory a objasnili, ako si komora plní svoje úlohy samosprávneho orgánu voči advokátom.

„Aj napriek niekoľkým excesom, ktoré sa vyskytujú v každej profesii, si advokácia plní svoje úlohy. Úlohou advokátskej komory, a aj mojím osobným cieľom, je budovať silnú samosprávu s dôrazom na etiku povolania, nezávislosť advokácie a budovanie princípov právneho štátu,“ povedal Karas.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bývalý minister financií sa obul do súčasného premiéra! Tvrdí, že ľudia štátnu pomoc nijako nepocítili

Slovenská advokátska komora má približne 6000 členov, je nezávislá na štáte a jej fungovanie je financované z členských príspevkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies