Pre horúčavy pribúda pacientov na urgentných príjmoch

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 14:43 • 2 min
Pre horúčavy pribúda pacientov na urgentných príjmoch

BRATISLAVA - Horúčavy plnia čakárne na centrálnych príjmoch bratislavskej univerzitnej nemocnice. Situácia sa podľa jej hovorkyne Petry Stano Maťašovskej komplikuje v podvečerných a večerných hodinách.

slovakia

left justify in out

Extrémne teplo zhoršuje chronické ochorenia, najmä kardiovaskulárne, dýchacie, neurologické a psychické.

"Denne evidujeme v priemere 40 pacientov, ktorí potrebujú lekársku pomoc v dôsledku horúčav. Veková štruktúra je rôzna. Trápia ich stavy mdlôb, vyčerpanosť, únava, nechutenstvo, prehriatie organizmu, dehydratácia, kolaps," priblížila. Vážnejšie stavy však nezaznamenali.

 

S vysokými teplotami vzduchu musia bojovať aj pacienti hospitalizovaní v nemocniciach UNB. "Klimatizované sú najmä operačné sály, ARO, JIS-ky, centrálne príjmy a niektoré izby. Väčšina priestorov klimatizovaná nie je," uviedla Stano Maťašovská. Pacientom sa preto personál v rámci možností snaží zmierniť pocit horúčav.

 

Lekári radia počas horúcich dní dodržiavať pitný režim s dôrazom na príjem minerálov počas celého dňa. Vodu treba mať vždy po ruke, najmä počas cestovania a presunov po vonku, upozornila Stano Maťašovská. Neodporúča sa tiež zbytočne zdržiavať na priamom slnku a v prehriatych priestoroch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies