Pozor na podvodných právnikov! "Radia" v oblasti osobných bankrotov

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 12:39 • 2 min
Pozor na podvodných právnikov! "Radia" v oblasti osobných bankrotov

BRATISLAVA - Slovenská advokátska komora (SAK) upozorňuje, že poskytovanie neodborných právnych služieb v súvislosti s osobnými bankrotmi je naliehavý problém. Je preto podľa nej potrebné nahlasovať podvodníkov polícii. Na rastúci počet podvodov poukázalo Centrum právnej pomoci (CPP) koncom júna.

slovakia

left justify in out

SAK pripomína, že poskytovanie právnych služieb za odmenu nie je živnosťou. "Pokiaľ sú takéto služby poskytované bez riadnej (predovšetkým advokátskej) licencie, ide o nelegálne konanie, ktoré môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu neoprávneného podnikania," konštatuje jej hovorkyňa Alexandra Donevová.

 

"Podvodníci, na rozdiel od advokátov, nenesú za svoje rady žiadnu zodpovednosť. Svoje služby ponúkajú často na internete alebo formou inzerátov v novinách a ak niekomu zle poradia, môže takáto osoba prísť o svoje právo alebo majetok, bez toho, aby bolo možné niekoho za zlú radu brať na zodpovednosť," upozorňuje Donevová. Pripomína tiež, že jej členovia plnia prísne požiadavky a sú povinne poistení.

 

CPP v tejto súvislosti pripomína, že stovky eur platia ľudia týmto pochybným subjektom zbytočne. Služby spojené s osobným bankrotom poskytujú totiž podľa zákona výlučne pracoviská CPP, a to bezplatne. Dlžníci, ktorí spĺňajú podmienku stavu materiálnej núdze, môžu telefonicky, elektronicky alebo osobne kontaktovať príslušnú kanceláriu Centra právnej pomoci, kde sa objednajú na konzultáciu. Na nej zamestnanci centra poskytnú potrebné informácie, pomôžu vyplniť formulár žiadosti, ktorého súčasťou sú aj prílohy. Zoznam všetkých kancelárií Centra právnej pomoci je uvedený na jeho internetovej stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies