Pozitívneho Peréza nahradí v Racing Pointe Hulk

NETKY.SK • 31 Júl 2020, 17:40 • 2 min
Pozitívneho Peréza nahradí v Racing Pointe Hulk

SILVERSTONE - Nemec Nico Hülkenberg sa po pauze vracia do kolotoča majstrovstiev sveta monopostov F1. Tridsaťdvaročný pilot totiž nahradí Mexičana Sergia Péreza zo stajne Racing Point, ktorého z hry varadil pozitívny test na koronavírus. Hamilton prezradil svoju budúcnosť v F1.

slovakia

left justify in out

Rozhodol sa rýchlo

Hülkenberg, ktorý v minulej sezóne jazdil za Renault, by mal na okruhu v Silverstone absolvovať víkendovú Veľkú Cenu Veľkej Británia aj budúcotýždňovú VC 70. výročia.

"Bol som na ceste na Nürburgring na jeden z jazdeckých projektov, keď mi zavolal šéf tímu Otmar Szafnauer. Bolo to pred necelými 24 hodinami, takže ešte stále to vnímam ako nereálne, že budem jazdiť. Je to pre mňa veľká výzva," prezradil už priamo v dejisku podujatia Hülkenberg a Pérezovi poprial čo najskoršie vyliečenie z ochorenia COVID-19.

 

img


Na okruhu Silverstone absolvuje Hülkenberg svoje 178. preteky F1 v kariére. Nemec sa doteraz nikdy neprebojoval na pódium, jeho maximom sú tri štvrté miesta - dve z nich na VC Belgicka.

 

Slovenksý komentátor Števo Eisele sa len s úsmevom na sociálnej sieti Facebook vyjadril nad touto nečakanou situáciou vo svete F1 nasledovne.

 

 

RedBull sa doťahuje

Prvý meraný trénenig, ktorý sa uskutočnil v dnešných hodinách vyhral holandský jazdec Max Verstappen. Jazdec stajne Red Bull Racing dosiahol najlepší čas 1:27,422 min. Úradujúci majster sveta Lewis Hamilton na Mercedese bol na domácom okruhu v Silverstone o 474 stotín sekundy pomalší. Tretí bol v prvom tréningu pilot Racing Pointu Lance Stroll s odstupom 0,582 s na Verstappena. Všetky oči však smerovali na "Hulka", ktorý sa po dlhej prestávke umiestnil v prvej desiatke na 9. mieste. Faktom je, že Racing Point je Mercedes z minulej sezóny, takže na Silverstone bude veľmi rýchly.

 

 

Dodanie potrebnej energie 

Britský jazdec Lewis Hamilton priznal, že jemu pandémia možno predĺžila súťažnú kariéru o niekoľko rokov. "Ochorenie COVID-19 je celkovo veľkým negatívom, opatrenia mi však dodali mnoho životnej energie a silu sústrediť sa aj na iné veci, ako je jazdenie. Bol to čas, počas ktorého sme si mnohí trochu vydýchli, čo nám dodalo energiu fungovať ďalej," povedal 35-ročný Hamilton.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Hamilton (@lewishamilton),


A na aký dlhý čas načerpal Brit silu: "Súťažne jazdiť na najvyššej úrovni by som chcel čo najdlhšie. Vidím to tak na dva či tri roky," pokračoval. Jeho kontrakt s tímom Mercedes však platí len do konca kalendárneho roka. "Chcem si udržať pozíciu v tíme aj do budúcnosti," prezradil.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies