Požiar v sklade materiálov propánbutánovej spoločnosti spôsobil škody takmer za milión eur

NETKY.SK • 27 September 2021, 14:18 • 2 min
Požiar v sklade materiálov propánbutánovej spoločnosti spôsobil škody takmer za milión eur

KOŠICE - Plamene zachvátili montovanú halu v nedeľu dopoludnia. Na mieste zasahovali desiatky hasičov.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove začal v súvislosti s nedeľňajším požiarom v hale na Sadovskej ulici v Trebišove trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. V hale bol uskladnený tuhý druhotný produkt na výrobu paliva. Hasiči s plameňmi bojovali takmer 24 hodín. 

 



Podľa doterajších zistení sa v hale vznietilo minimálne 700 ton uskladnenej suroviny. Ako ďalej informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, pri požiari zhorel vysokozdvižný vozík a doposiaľ presne nezistený počet technických strojov. Poškodeným spoločnostiam vznikla škoda doposiaľ predbežne vyčíslená na viac ako 900-tisíc eur. Udalosť sa zaobišla bez zranení.

 

img

Polícia miesto udalosti zadokumentovala spolu s expertmi z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu MV SR. Obhliadka miesta činu bola vykonaná aj za účasti psovoda so služobných psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia. Celkový rozsah spôsobených škôd a presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

img

 

Požiar vypukol v areáli Prvej slovenskej propánbutánovej spoločnosti, a.s., ktorá tam má sklady materiálu. Na mieste zasahovalo približne 40 hasičov. Údajne hrozil aj výbuch. Plamene montovanú budovu zachvátili v dopoludňajších hodinách, kedy sa obcou začal šíriť hustý čierny dym. Vedenie mesta obyvateľov vyzvalo, aby si pozatvárali všetky okná. 
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona