VIDEO: Texasom sa prehnalo tornádo, viac ako stotisíc ľudí ostalo bez elektriny

NETKY.SK • 21 Október 2019, 09:04 • 2 min
VIDEO: Texasom sa prehnalo tornádo, viac ako stotisíc ľudí ostalo bez elektriny

DALLAS - najväčšie mesto amerického štátu Texas postihlo nešťastie. Počas včerajších večerných hodín sa Dallasom prehnalo tornádo, ktoré spôsobilo nemalé škody na majetku.

slovakia

left justify in out

"Materiálne škody spôsobené prírodným živlom ešte len odhadujú", uviedli dnes ráno predstavitelia Dallasu. Podľa miestnych zdrojov sa zranilo mnoho ľudí, avšak zatiaľ bez akýchkoľvek obetí.

 

 

Podľa texaskej elektrárenskej spoločnosti Oncor postihli výpadky elektriny takmer 112 000 zákazníkov. Vyučovanie bolo v dnešných hodinách prerušené už šiestich univerzitách, ako aj v ďalších školách. Miestne médiá napísali, že poškodených bolo niekoľko domov a sídiel firiem, popretŕhalo sa elektrické vedenie a ulice boli pokryté konármi stromov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forest Rd and HWY 75 DESTROYED HomeDepot in wake of the #DallasTornado. #Tornado PC: WFAA

Príspevok, ktorý zdieľa Meteorologist Pierson (@meteorologistpierson),

 

Mesto v tlačovej správe uviedlo, že "prišli správy o únikoch plynu severne od dallaského predmestia Walnut Hill. V doprave nefungujú ani svetelné signály."

 

 

Radnica Dallasu pripravuje otvorenie núdzových prístreškov pre ľudí. Miestni hasiči zasahovali pri páde budovy, z ktorej sa podarilo zachrániť sedem obyvateľov. Reagovali aj na početné telefonáty od ľudí, ktorým doma spôsobilo zranenia rozbité sklo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies