Požiar v čínskej bani: Zahynulo 24 baníkov

NETKY.SK • 26 November 2014, 06:30 • 2 min
Požiar v čínskej bani: Zahynulo 24 baníkov

PEKING - Dvadsaťštyri baníkov zahynulo pri požiari v podzemí v uhoľnej bani na severovýchode Číny. Ďalších 52 baníkov utrpelo zranenia, informovali dnes čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

K požiaru došlo dnes skoro ráno v bani štátnej spoločnosti Fuxin Coal Corp. v provincii Liao-ning, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sinchua. Čínske bane patria k najnebezpečnejším na svete, aj keď sprísnenie bezpečnostných opatrení výrazne znížilo počet obetí na životoch pri banských nehodách v krajine.
      

Vládny Čínsky národný úrad pre uhlie hlásil za rok 2013 celkovo 1067 úmrtí pri 604 nehodách v baniach, čo je o 23 percent menej než v roku predtým. Pred desaťročím presahovala ročná bilancia 6000 úmrtí. Pokles obetí prišiel súčasne so stabilizáciou dopytu po uhlí v čase spomalenia rýchleho hospodárskeho rastu Číny, dodáva agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies