Požiar skladov v obci Bušnice spôsobil škodu za zhruba 200-tisíc eur

NETKY.SK • 1 Október 2013, 12:03 • 2 min
Požiar skladov v obci Bušnice spôsobil škodu za zhruba 200-tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA - Škodu vo výške zhruba 200-tisíc eur spôsobil požiar skladov v obci Bušince v okrese Veľký Krtíš, ktorý z dosiaľ nezistených príčin vznikol v pondelok večer.

slovakia

left justify in out

Ako informoval banskobystrický krajský hovorca Erik Piater, rozsiahly požiar, ktorý im nahlásili krátko po 20:00, sa rozšíril v dvoch pri sebe stojacich halách, v ktorých bolo uskladnené veľké množstvo textilného a iného horľavého materiálu, strojov, nástrojov a pohonných hmôt. Zasiahol aj kancelárie a dve vozidlá - dodávky zaparkované pri nich.

Do jeho likvidácie sa postupne zapojilo 25 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru zo staníc vo Veľkom Krtíši, Lučenci a Pliešovciach s 11 kusmi hasičskej techniky. Pomáhali im aj traja zamestnanci závodného hasičského útvaru Petrolservis SK s ďalšími dvoma kusmi hasičskej techniky. Požiar sa im podarilo uhasiť dnes okolo 7:30. Zranený nebol nikto. „Vzhľadom na výšku škody bola na miesto udalosti vyslaná expertízna skupina z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici, aby zistila príčiny vzniku požiaru,“ dodal Piater.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies