Povstalci podpálili stovky cisterien na predmestí Kábulu

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 14:22 • 2 min
Povstalci podpálili stovky cisterien na predmestí Kábulu

KÁBUL - Afganskí povstalci podpálili v noci nadnes stovky cisternových vozidiel s palivom, odstavených na predmestí hlavného mesta Kábul. K útoku sa prihlásilo militantné hnutie Taliban, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií rôznych predstaviteľov afganskej polície útočníci zapálili okolo 200 až 400 cisterien.
      

Podľa svedkov vtrhli počas noci na veľké parkovisko pri Kábule neznámi ozbrojenci v uniformách, ktorí podpaľovali odstavené vozidlá a strieľali na vodičov, ktorí im v tom chceli zabrániť. Niektoré afganské médiá uviedli, že militanti zaútočili na cisterny raketami.
      

Na záberoch afganskej televízie bolo vidno, ako z parkoviska s desiatkami obhorených vrakov stúpal hustý čierny dym.  
      

Rozhnevaní vodiči v reakcii na útok zablokovali priľahlú dôležitú cestu, spájajúcu Kábul s Kandahárom, aby si vynútili odškodné za zničené vozidlá.
      

Zodpovednosť prevzalo prostredníctvom svojho hovorcu hnutie Taliban, podľa ktorého cisterny prevážali palivo pre jednotky NATO. Afganská polícia bezprostredne nepotvrdila, že za útokom skutočne stáli talibanskí bojovníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies