Zrušenie koncesií musí čím skôr nahradiť stabilné financovanie RTVS zo štátneho rozpočtu

NETKY.SK • 19 Február 2023, 16:00 • 2 min
Zrušenie koncesií musí čím skôr nahradiť stabilné financovanie RTVS zo štátneho rozpočtu

Bratislava - Financovanie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa musí vyriešiť čím skôr. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá Kristiána Čekovského (OĽANO).

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na piatkové hlasovanie v parlamente, pri ktorom poslanci prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej a opätovne schválili novelu zákona o dani z osobitnej stavby. "Stojíme pred výzvou, aby sa financovanie RTVS konečne nastavilo systémovo, a najmä dlhodobo," skonštatoval. Očakáva, že s návrhom financovania príde SaS, pretože zrušenie koncesií bola jej podmienka pre schválenie tohtoročného štátneho rozpočtu. "Naším cieľom je, aby bol návrh hotový už na budúci týždeň s tým, že ho predložíme na marcovú schôdzu parlamentu," doplnil. O návrhu sa bude diskutovať počas budúceho týždňa na rezorte kultúry. Čekovský ozrejmil, že predbežný zámer počíta s tým, že financovanie RTVS bude založené na výpočte podielu z hrubého domáceho produktu. Koncesionárske poplatky sa zrušia. Hlavným príjmom Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) bude po novom nárokovateľný príspevok zo štátneho rozpočtu. Zmena pôvodne prešla v pléne Národnej rady (NR) SR ešte v decembri ako súčasť pozmeňujúceho návrhu k novele zákona o dani z osobitnej stavby. Prezidentka SR Zuzana Čaputová novelu následne vetovala, parlament ju však v piatok opätovne schválil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies