Pouliční muzikanti v Londýne budú môcť prijímať platby kartou

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 11:49 • 2 min
Pouliční muzikanti v Londýne budú môcť prijímať platby kartou

LONDÝN - Pouliční muzikanti v Londýne sa už nebudú musieť spoliehať na to, či majú okoloidúci dosť peňazí vo vreckách. Po novom budú môcť hudobníkom prispieť aj ľudia, ktorí nemajú pri sebe žiadnu hotovosť iba kartu, píše The Guardian.

slovakia

left justify in out

Vpád nových technológií do prostredia pouličných umelcov má na svedomí starosta Londýna Sadiq Khan, ktorý stojí za iniciatívou Busk in London (pouličné hranie v Londýne). Tá sa teraz spojila s technologickou firmou iZettle a ponúka muzikantom prenosné platobné terminály, ktoré budú prijímať bezkontaktné platby kartami alebo obilným telefónom, píše server novinky.cz.

 

„Pouličné hranie pomáha mladý umelcom vypilovať ich talent a dáva im možnosť vystupovať pred veľkým množstvom ľudí,“ myslí si starosta.

 

Pouličnými vystúpeniami začínali aj takí umelci ako Adele, Stormzy alebo Dua Lipa. Možnosť platby kartou už vyskúšala napríklad pesničkárka Charlotte Campbellová, ktorá sa hraním na ulici živí. Jej zárobky to vraj výrazne zvýšilo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies