Tibor Eliot Rostas zaplatí poslancovi Benčíkovi vysoké odškodné

NETKY.SK • 15 November 2021, 20:01 • 2 min
Tibor Eliot Rostas zaplatí poslancovi Benčíkovi vysoké odškodné

BRATISLAVA - Predmetom sporu bol článok v časopise Zem a Vek z marca 2017. Časopis vtedy o Benčíkovi napísal, že kryje neonacistov a ohrozuje životy slovenských občanov. Verdikt OS Bratislava III vyniesol koncom októbra.

slovakia

left justify in out

Vydavateľstvo šéfredaktora časopisu Zem a Vek Tibora Eliota Rostasa má zaplatiť poslancovi Jánovi Benčíkovi (SaS) odškodné vo výške 33 000 eur. Rozhodol tak Okresný súd (OS) Bratislava III v rámci civilného sporu na ochranu osobnosti a náhradu nemajetkovej ujmy. Benčík o tom v pondelok informoval na sociálnej sieti.

 

 

Rostasa koncom októbra odsúdil Najvyšší súd (NS) SR v inom prípade na peňažný trest vo výške 4 000 eur. Pokiaľ by ho nezaplatil, išiel by do väzenia na 3 mesiace. Obhajca avizoval, že voči verdiktu podajú dovolanie. Rovnako, že jeho klient nezaplatí a pôjde radšej na výkon trestu. 

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Najvyšší súd odsúdil šéfredaktora magazínu Zem a Vek

.

Podľa obžaloby Rostas zverejnil v máji 2017 v časopise článok s názvom Klin Židov medzi Slovanmi, v ktorom uviedol citácie údajných myšlienok rôznych osobností slovenskej histórie, v ktorých vyjadrovali negatívne postoje k židovskej komunite.

 

img

 

Rostasa prišiel na októbrové pojednávanie podporiť aj Štefan Harabin, ktorého odmietli vpustiť dovnútra, pretože si nechcel nasadiť rúško. Rovnaký postoj zaujal aj samotný obžalovaný, ktorého nevsputili do súdnej siene. 

 

Možno vás zaujme: Ladislav Bašternák ide na slobodu. Rozhodol o tom súd v Trenčíne

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies