Radnica v meste Šaľa chce zabojovať za zachovanie pohotovosti v meste

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 15:00 • 2 min
Radnica v meste Šaľa chce zabojovať za zachovanie pohotovosti v meste

ŠAĽA - Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.

slovakia

left justify in out

Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.

 

Ako upozornil, návrh na zrušenie pohotovosti v Šali pochádza z Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré plánuje ukončiť jej činnosť v priebehu roka 2024. "Organizátorom, čiže tým, kto zabezpečuje a financuje pohotovosť v Šali, je Nitriansky samosprávny kraj (NSK). Krajský lekár sa približne pred dvoma mesiacmi stretol v Šali s lekármi a rokoval s nimi o možnostiach fungovania pohotovosti pre deti a dorast a tiež pre dospelých. Vtedy dospeli k dohode, že pohotovosť udržia pri živote a lekári sa na deľbe služieb spravodlivo dohodnú," pripomenul primátor.

 

Belický sa už stretol aj s predsedom NSK Branislavom Becíkom. "Predseda kraja zatiaľ nemal informácie z oficiálneho zdroja. Každopádne mi prisľúbil, že sa zasadí o to, aby práve v našom okrese zostala pohotovosť zachovaná. My nebudeme odovzdane čakať na svoj osud a v najbližších dňoch plánujeme spustiť petíciu, v ktorej budeme požadovať zachovanie ambulantnej pohotovostnej služby v meste Šaľa," dodal Belický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies