Potápači vytiahli čiernu skrinku z havarovaného lietadla

NETKY.SK • 12 Január 2021, 12:55 • 2 min
Potápači vytiahli čiernu skrinku z havarovaného lietadla

Potápači indonézskeho námorníctva, našli záznamník letových údajov, čiernu skrinku lietadla spoločnosti Sriwijaya Air, ktoré sa v sobotu zrútilo so 62 ľuďmi na palube.

slovakia

left justify in out

Dnes bolo prehľadávané dno Jávskeho mora. Potápači indonézskeho námorníctva, našli záznamník letových údajov, čiernu skrinku lietadla spoločnosti Sriwijaya Air, ktoré sa v sobotu zrútilo so 62 ľuďmi na palube.

 

img


Čierna skrinka pomôže vyšetrovateľom zistiť, čo spôsobilo pád Boeingu 737-500 počas silného dažďa krátko po vzlietnutí. Do pátrana bolo nasadených približne 160 potápačov.

Maršál Hadi Tjahjanto, šéf vojenského letectva, uviedol, že ďalšiu čiernu skrinku z kabíy nájdu pravdepodobne  čoskoro.


Približne 3600 záchranárov, 13 vrtuľníkov, 54 veľkých lodí a 20 menších člnov počas hľadania natrafilo na časti ľudských tiel. Trosky lietadla neskôr našli 23 metrov pod hladinou.
Možný rozpad lietadla pred nárazom na morskú hladinu vylúčil predseda dopravného výboru Soerjanto Tjahjono po vzhliadnutí stavu trosiek.

 

img

 

Ministerstvo dopravy po nehode uviedlo, že lietadlo malo pôvodne vzlietnuť o hodinu skôr, no let SJ182 pre zlé počasie odložili. Boeing vzlietol o 14:36 miestneho času a o štyri minúty zmizol z radaru po tom, ako pilot nahlásil výstup do výšky 8839 metrov. Cieľom cesty bol Pontianak na ostrove Borneo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies