Grécko zakázalo hudbu v baroch

NETKY.SK • 30 December 2021, 10:36 • 2 min
Grécko zakázalo hudbu v baroch

ATÉNY - Grécka vláda zakázala v stredu hranie hudby v baroch a reštauráciách v snahe obmedziť silvestrovské oslavy v čase, keď krajinu sužuje vysokonákazlivý koronavírusový variant omikron.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Omikron je už dominantným variantom a verejné zdravotníctvo je pod tlakom," povedal grécky minister zdravotníctva Thanos Plevris vo prejave v televízii.

 

img

 

Ďalej priblížil, že od štvrtka do 16. januára bude môcť sedieť v reštauráciách a zábavných podnikoch pri jednom stole maximálne šesť ľudí a bude tam tiež zakázané púšťať hudbu. „Bary a reštaurácie sa zatvoria o polnoci, avšak 31. decembra budú môcť byť otvorené do 2:00, ale taktiež ale bez hudby," dodal.

 

Grécke úrady boli nútené sprísniť protiepidemické opatrenia skôr než sa predpokladalo; v stredu totiž hlásili rekordných 28 828 nových prípadov nákazy.

 

V rámci týchto nových obmedzení, pôvodne naplánovaných až na 3. januára, by malo z domu pracovať až 50 percent všetkých zamestnancov vo verejnom aj súkromnom sektore, pričom dosiaľ sa takáto práca odporúčala len 20 percentám.

 

img

 

Zároveň boli zrušené všetky verejné silvestrovské podujatia a Plevris vyzval obyvateľov Grécka, aby sa dali otestovať na covid pred tým, než sa stretnú s rodinou. Grécko zaznamenalo od začiatku pandémie 1 134 713 prípadov nákazy a 20 636 súvisiacich úmrtí.

 

Prečítajte si: Paríž opäť zavedie povinné rúška na verejnosti

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona