Posledným dňom na predloženie programového vyhlásenia vlády je 2. máj

NETKY.SK • 5 Apríl 2012, 06:48 • 2 min
Posledným dňom na predloženie programového vyhlásenia vlády je 2. máj

Posledným dňom na predloženie programového vyhlásenia vlády je 2. máj - Politika Súčasná vláda chce urobiť všetko preto, aby jej programové vyhlásenie vzniklo na základe intenzívneho dialógu so sociálnymi partnermi.

slovakia

left justify in out

img

Súčasná vláda chce urobiť všetko preto, aby jej programové vyhlásenie vzniklo na základe intenzívneho dialógu so sociálnymi partnermi. Na dnešnej tlačovej konferencii to po rokovaní kabinetu vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).
      Podľa neho je posledným dňom na jeho predloženie do Národnej rady (NR) SR 2. máj. Podľa Ústavy SR je vláda povinná do 30 dní po svojom vymenovaní predstúpiť pred NR SR, predložiť jej program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Prezident Ivan Gašparovič nových členov kabinetu Roberta Fica vymenoval dnes.
      Tento dokument má byť pripravený v takom časovom horizonte, aby na oboznámenie sa s ním mala dostatočný priestor aj opozícia. Už od štvrtka 5. apríla majú sociálni partneri na základe dohody z rokovania za okrúhlym stolom predložiť kľúčové témy, o ktorých chcú diskutovať s vládou a ktoré chcú dostať do programového vyhlásenia.
      Na budúcotýždňovom (11.4.) zasadnutí exekutívy bude schválený časový harmonogram bilaterálnych rokovaní so sociálnymi partnermi o ich prioritách. "Nechceme si z nich vytvoriť figový list, ide o seriózne, zdĺhavé a veľmi náročné rokovania," deklaroval Fico. Ministri v stredu schvália aj definitívny termín, kedy predložia programové vyhlásenie do parlamentu.
      Na úvod včerajšej schôdze prišli prezident a predseda NR SR Pavol Paška. Podľa Fica išlo o vyslovenie vzájomnej podpory a pomenovanie niektorých priorít, pri ktorých chcú spolupracovať. Poukázal na to, že tento rok si Slovensko pripomenie 20. výročie schválenia ústavy a začiatkom budúceho roka 20. výročie vzniku SR. Ako dodal, ide o významné udalosti, pri ktorých sa vyžaduje spolupráca troch najvyšších ústavných činiteľov tak, aby sa vytvorili dôstojné podmienky na oslavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies