Posledná pieseň legendárnych The Beatles vyjde už budúci týždeň! Desiateho novembra sa dočkáme kolekcií The Read a The Blue Album

NETKY.SK • 27 Október 2023, 19:00 • 2 min
Posledná pieseň legendárnych The Beatles vyjde už budúci týždeň! Desiateho novembra sa dočkáme kolekcií The Read a The Blue Album

LONDÝN - Aj mnoho rokov potom, čo sa nezameniteľní The Beatles rozpadli, od nich naďalej prichádza nová hudba. Tentokrát už ale úplne naposledy. Najnovší singel „Now And Then“ napísal a naspieval John Lennon, svoju stopu na ňom zanechal aj George Harrison a teraz, po dlhých štyridsiatich rokoch, ju dokončili Paul McCartney a Ringo Starr. „Now And Then“ vychádza už budúci týždeň vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

V piatok 10. novembra ide do predaja kolekcia piesní z rokov 1962-1966 pomenovaná ako The Red Album na CD aj na vinylových platniach, podobná kolekcia, avšak z rokov 1967-1970, dostala názov The Blue Album.

Na oboch nájdete tie najväčšie hity aj niekoľko úplne nových pridaných trackov. Všetky piesne sú na fyzických nosičoch mixované v stereu, v digitálnej podobe dokonca aj ako Dolby Atmos. Na špeciálnych singlových vinyloch vychádza najnovšia a posledná pieseň „Now And Then“ po boku debutového tracku „Love Me Do“.

Pieseň „Now And Then“ pôvodne vznikla už v 70-tych rokoch, kedy John Lennon nahral hrubé demo s výlučne vlastným doprovodom na klavíri. Po spevákovej smrti sa ostatní členovia kapely pokúšali pieseň dokončiť, vtedajšia technika však neumožnila hudobníkom spracovať Johnov spev v požadovanej kvalite.


Tím expertov, ktorý pracoval pod vedením režiséra Petera Jacksona na úspešnom dokumente The Beatles: Get Back, dokázal minulý rok spev dostatočne separovať od klavíra a dal tak možnosť McCartneymuRingo Starrovi dokončiť singel do podoby, v akej ju budeme už čoskoro môcť počuť. Krátky dokument o náročnej ceste za vydaním „Now And Then“ bude na YouTube k dispozícii už o deň skôr – 1. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Universal Music / Karolína Zboniaková, Foto: The Guardian Nigeria
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies