AKTUALIZOVANÉ: Matovič priznal, že prehral. Spomenul aj Zuzanu Čaputovú a ministra hospodárstva. Ako bude s lyžovaním?

NETKY.SK • 9 December 2020, 17:58 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Matovič priznal, že prehral. Spomenul aj Zuzanu Čaputovú a ministra hospodárstva. Ako bude s lyžovaním?

Premiér Matovič zdôraznil, že Orave pomohlo plošné testovanie, ktoré priznal, že bolo dobrovoľno-povinné. Cíti však, že prehral.

slovakia

left justify in out

Marek Krajčí pripomenul, že od 21. 12. dôjde aj k školským prázdninám pre všetky deti. Následne sa začne pravidelne testovať v podnikoch nad 500 zamestnancov.

 

„Možno sa patrí niekedy priznať aj prehru. A ja teda dnes touto chvíľou priznávam prehru, najmä s pani prezidentkou,“ povedal s tým, že prezidentka vyývala, aby nebolo testovanie. „Následne vyzývala, keď už bude nejaké plošné testovanie, aby bolo dobrovoľné,“ povedal s tým, že bolo zjavné, že to nefunguje na dobrovoľnej báze.

 

Spomenul aj Ministwerstvo hospodárstva, ktoré sa podľa neho len vyhovára,  že testy nie sú. Nazdáva sa, že testovanie fungovalo, čo potvrdila aj Orava. "Priznávam, že som tento boj prehral," povedal s tým, že cesta, ktorú ponúkal, bola lepšia. "Prehral som, holt, aj taký je politický život."

 

 

Minister dopravy Andrej Doležal povedal, že lyžiarske strediská zostanú otvorené, akurát sa nastavili pravidlá. "Vnímame to ako sprísnenie opatrení," povedal s tým, že vstup do hotela bude podmienený negatívnym testom.

 

Premiér Igor Matovič tvrdí, že aj týmto rozhodnutím ľuďom ukazujú, že nejdú proti nim, naopak, chcú, aby sa ľudia mohli tešiť aj z lyžovačky. Mrzí ho, že sa nepodarí zorganizovať celoplošné testovanie. Priznal, že v tomto prehral. Testovať sa zatiaľ bude len v lyžiarskych strediskách a povinnosť testovať budú mať aj všetci tí, ktorí zamestnávajú viac ako 500 zamestnancov. Testovať sa bude aj v 250 mobilných odberných miestach. 

 

Jedným z opatrení, ktoré sa začnú už od 12. decembra, je zákaz konzumovania jedál na vonkajších terasách. Hlavný hygienik Ján Mikas zdôraznil, že ľudia to obchádzali.

 

 

Celkovo opatrenia budú prísnejšie, ale nebude to tvrdý lockdown, ale podobný, ako ten počas Veľkej noci. Počas Vianoc sa teda bude dať cestovať, dokonca aj lyžovať. No všetci lyžiari sa musia otestovať a preukázať testom nie starším ako 72 hodín. Ak teda budú na lyžovačke viac ako 72 hodín, musia sa ešte pretestovať aj počas pobytu.

 

Podmienkou je teda počas lyžovania mať negatívny test na COVID-19.  Nezvyčajný lockdown sa začne 21. decembra, keď sa začnú aj vianočné prázdniny pre deti. Zatvorené budú aj všetky obchody okrem predajní potravín či hygieny, alebo lekární. Tento stav má trvať tri týždne. No ak v niektorom z regiónov bude horšia situácia, v danom regióne sa tento lockdown predĺži.

 

Prečítajte si aj o tom, čo premiér odkázal nemenovanej reštaurácii v Košiciach. 

Prečítajte si o Matovičovi, ktorý priznal, že prehral. V čom vidí svoju prehru?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies