V budúcoročnej sezóne KHL sa objavia štyria Slováci

NETKY.SK • 15 Júl 2019, 13:15 • 2 min
V budúcoročnej sezóne KHL sa objavia štyria Slováci

BRATISLAVA - Niektoré kluby Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) už začali s letnou prípravou na budúcoročnú sezónu. Po dlhých rokoch sa v súťaži tentoraz neukáže Slovan Bratislava. Znamená to, že aj slovenské zastúpenie sa výrazne okliešti. Na súpiskách tímov budú pôsobiť len dokopy štyria slovenskí hokejisti.

slovakia

left justify in out

V štvorčlennom zozname sa nachádza jediný brankár - Július Hudáček zo Spartaku Moskva. Tridsaťročný rodák zo Spišskej Novej Vsi odchytal v minulej sezóne 45 zápasov v základnej časti s úspešnosťou zákrokov 91,6 % a bol jednotkou v bránke. V šiestich dueloch play-off si štatistiky ešte vylepšil a vďaka jeho výkonom Moskovčania trápili favorizovaný SKA Petrohrad. Ten sa napokon prebojoval až do finále.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First victory for @spartak_hc today 😎☝🏻 #hcspartak #spartak #khl

Príspevok, ktorý zdieľa Julius Hudacek (@33hudy),

 

V Západnej konferencii bude robiť Hudáčkovi spoločnosť Adam Liška, ktorý si vďaka prestupu do Severstaľu Čerepovec zahrá aj v ďalšej sezóne KHL. Devätnásťročného krídelníka čaká druhá profesionálna sezóna medzi seniormi, v tej predchádzajúcej bol stabilným členom zostavy Slovana Bratislava. V 52 štartoch mal bilanciou 4+6.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏒

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Liška (@adam_liska23),


V západnej časti KHL bude účinkovať obranca Michal Čajkovský, ktorý má zmluvu s Avtomobilistom Jekaterinburg. Urastený zadák sa vrátil do známeho prostredia po ročnej prestávke, ktorú si vyplnil účinkovaním v zámorskej AHL v tíme Charlotte Checkers a v KHL vo farbách Dinama Moskva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏒🥅

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Cajkovsky (@michalcajkovsky),

 

O miesto v kádri Admiralu Vladivostok bude bojovať útočník Martin Bakoš, ktorý v uplynulom ročníku absolvoval podobnú púť ako Čajkovský. Po krátkom pôsobení v AHL v Providence Bruins nastupoval za HK Soči v KHL, kde v 28 štartoch nazbieral 16 bodov (7+9).

 

img


Dvanásta sezóna KHL odštartuje v nedeľu 1. septembra tradičným otváracím zápasom medzi finalistami minulého ročníka, v ktorom sa stretne obhajca Gagarinovho pohára CSKA Moskva s Avangardom Omsk. V základnej časti, ktorá potrvá do 27. februára, odohrá 24 tímov dovedna 744 duelov. Následne prídu na rad súboje v play-off, do ktorého postúpi 16 klubov.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona