Poslanec dostal zákaz vycestovať do Izraela

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 13:04 • 2 min
Poslanec dostal zákaz vycestovať do Izraela

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady v pondelok zabránili majiteľovi futbalového klubu Steaua Bukurešť a bývalému europoslancovi Gigimu Becalimu opustiť krajinu. Dôvodom sú nové obvinenia z finančných podvodov, pričom najvyšší súd by mal v pondelok vyniesť verdikt vo veci obvinení jeho osoby z korupcie.

slovakia

left justify in out

Kontroverznému vládnemu poslancovi a milionárovi hrozí nepodmienečný trest odňatia slobody a úrady mu preto nedovolili vycestovať do Izraela, informujú tamojšie médiá. Obvinení ho síce pôvodne zbavili, no špeciálna prokuratúra prípad opätovne otvorila.

Becali sa do pozornosti médií dostal koncom apríla, keď súdny dvor EÚ pokarhal Steauau Bukurešť za Becaliho homofóbne vyjadrenia. Súd tak reagoval na sťažnosť rumunskej ľudskoprávnej organizácie zastupujúcej práva rumunských neheterosexuálnych osôb. Kontroverzný Becali sa vyjadril, že by nikdy nekúpil do svojho tímu homosexuálneho hráča. Jeho vyjadrenia boli tak v prudkom rozpore so zákonmi fungovania EÚ, ktorej je Rumunsko členom. Únia zakazuje akúkoľvek diskrimináciu na pracovisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies