Poslanec Dedecker navrhuje pedofilného biskupa kastrovať tehlami

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:07 • 2 min
Poslanec Dedecker navrhuje pedofilného biskupa kastrovať tehlami

Poslanec Dedecker navrhuje pedofilného biskupa kastrovať tehlami

slovakia

left justify in out

img

Belgického rímskokatolíckeho biskupa Rogera Vangheluweho, ktorý sa priznal k pohlavnému zneužívaniu jedného mladistvého počas 80. rokov minulého storočia, by mali vykastrovať. Povedal to vo víkendovom rozhovore pre Het Nieuwsblad Jean-Marie Dedecker, ktorý je lídrom parlamentnej strany Listina Dedeckera.
      Politika, ktorý je známy svojimi častými vyjadreniami bez diplomatických manierov, sa denník pýtal aj na názor na rozmáhajúci sa problém v belgickej cirkvi súvisiaci s množstvom prípadov sexuálneho zneužívania. Dedecker neváhal zareagovať na prípad Vangheluweho, ktorý po priznaní už aj opustil cirkevný domov a nachádza sa na utajenom mieste niekde na území Belgicka.
      "Ako notorický pedofil by mal byť Vangheluwe okamžite zadržaný, premiestnený do väzenia a vykastrovaný," povedal Dedecker a hneď aj dodal: "Som pripravený kastráciu vykonať aj sám a použil by som na úkon dve tehly."
      Podľa Dedeckera je absolútne neakceptovateľné, že cirkev požaduje, aby si problémy mohla riešiť sama. "Politika štýlom, že zmetieme všetko pod koberec, musí skončiť. Jedine belgická justícia musí byť zodpovedná za riešenie všetkých prípadov," mienil Dedecker.
      Správa nezávislej komisie z iniciatívy Belgickej biskupskej federácie odhalila, že v 60.-80. rokoch členovia belgickej katolíckej cirkvi sexuálne zneužili najmenej 475 detí. Správa obsahuje aj detailné výpovede 124 obetí. Zo svedeckých výpovedí vyplýva, že najmenej 13 zneužitých spáchalo samovraždu. Dve tretiny všetkých zneužitých boli muži, v 24 prípadoch išlo o deti, ktoré v čase zneužitia nemali ešte osem rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies