Popularita prezidenta Hollanda klesla oproti júlu o 11 percent

NETKY.SK • 29 August 2012, 07:59 • 2 min
Popularita prezidenta Hollanda klesla oproti júlu o 11 percent

Popularita prezidenta Hollanda klesla oproti júlu o 11 percent - Politika Miera popularity francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda v auguste poklesla o 11 percent a francúzskeho premiéra Jeana-Marca Ayraulta o deväť percent, uviedla dnes francúzska tel

slovakia

left justify in out

imgMiera popularity francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda v auguste poklesla o 11 percent a francúzskeho premiéra Jeana-Marca Ayraulta o deväť percent, uviedla dnes francúzska televízia France 24.
      Televízna stanica v tejto súvislosti citovala najnovší prieskum verejnej mienky vykonaný agentúrou Ipsos.
      Pokým v júli bola popularita Hollanda na úrovni 44 percent, v auguste klesla na 33 percent. Aj premiér Ayrault zaznamenal pokles v rebríčku obľúbenosti, keď v júli sa tešil 55-percentnej podpore a v auguste mu dôverovalo už len 46 percent respondentov.
      V rebríčku obľúbenosti predstaviteľov francúzskeho politického života sa v auguste na prvom mieste ocitol bývalý pravicový premiér Francois Fillon (53 percent), za ktorým nasledovala šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeová (52 percent).
      Bývalý pravicový prezident Nicolas Sarkozy sa ani po stiahnutí sa z aktívneho politického života z rebríčka popularity nevytratil, keď získal ôsmu priečku (43 percent).
      Prieskum verejnej mienky vykonali telefonicky 24. a 25. augusta na reprezentatívnej vzorke 965 respondentov vo veku nad 18 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies