Hospodárske centrum Rakúska sa vo Vietname otvorí v polovici mája

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 14:52 • 2 min
Hospodárske centrum Rakúska sa vo Vietname otvorí v polovici mája

VIEDEŇ - Prezident rakúskej hospodárskej komory Harald Mahrer otvorí v polovici mája vo Vietname hospodárske centrum. Takto sa vyjadril počas dnešných hodín pred novinármi v hlavnom meste Rakúska. Toto centrum by malo priniesť lepšie prepojenie medzi krajinami. Rakúsko navyše vidí vo Vietname budúcnosť.

slovakia

left justify in out

Týka sa to najmä rýchlo rastujúcej ekonomiky a mladého dobre vyškoleného obyvateľstva.  Vietnamská vláda má záujem o získanie zahraničných investícií predovšetkým do automobilového priemyslu, agrárneho odvetvia, energetiky a chce rozvíjať aj turistiku.

 

img

 

Vietnam má 96 miliónov obyvateľov. Z nich tvorí stredná trieda tretinu obyvateľstva. Asi 40 % Vietnamcov je mladších ako 35 rokov. Vláda intenzívne investuje do infraštruktúry a vzdelávania. Dobrá znalosť angličtiny sa stala v krajine samozrejmosťou. Viac ako 90 % ľudí končí odbornú strednú školu, alebo získava iné stredné vzdelanie.

 

img

 

Mahrer a vietnamský veľvyslanec v Rakúsku Le Dong hovorili aj o nadchádzajúcom podpise medzištátnej dohody medzi EÚ a Vietnamom. Po nadobudnutí jej účinnosti sa zrušia dve tretiny dovozných ciel a do 10 rokov sa zrušia aj ostatné. Rakúsky export do Vietnamu v rokoch 1995 až 2018 vzrástol z 9 miliónov na 225 miliónov eur. Dovozy v rovnakom období stúpli z 22,5 milióna na 820 miliónov eur. Vietnamská ekonomika v posledných rokoch rastie ročne tempom 6 až 7 %.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies