Popri tradičných destináciách chcú Slováci aj novinky

NETKY.SK • 16 Február 2015, 13:16 • 2 min
Popri tradičných destináciách chcú Slováci aj novinky

BRATISLAVA - Aj v roku 2015 uprednostnia Slováci pri výbere najmä letnej dovolenky tradičné destinácie, teda Turecko, grécke ostrovy, v Taliansku oblasť Sardínie a Kalábrie, severný Cyprus, ale aj Chorvátsko, ktoré je ľahko dostupné individuálnou dopravou alebo autobusom.

slovakia

left justify in out

Ukazujú to doterajšie výsledky predaja CK Satur.
     

Ako uviedla jej generálna riaditeľka Eleonóra Fedorová na stretnutí s novinármi, z pohľadu spôsobu predaja dovoleniek je aj naďalej dominantná forma predaja cez kamennú pobočku. Predaj online spôsobom, hoci neustále rastie, v roku 2014 predstavoval iba 10 %. „Nákup kompletnej dovolenky cez internet realizuje len menšina klientov, hoci ich počet medziročne rastie. V súčasnosti je však viac takých klientov, ktorí si cez internet dovolenku skôr vyhľadávajú, vyberajú, porovnávajú a získavajú referencie, avšak samotnú kúpu realizujú s predajcom na kamennej pobočke, ktorých počet neklesá,“ tvrdí šéfka CK Satur.
     

Podľa jej slov aj doterajšie predaje na tohtoročnú sezónu ukazujú na rastúci záujem Slovákov o dovolenku. Je za tým najmä čoraz širšia ponuka rodinných hotelov, pokles cien a ďalšie faktory. Väčší záujem je aj o hotely určené iba dospelým turistom, teda bez možnosti pobytu detí.  
     

Čoraz väčšej obľube sa tešia poznávacie zájazdy ako v rámci Európy, najmä jej severnej časti, tak aj návštevy exotických krajín. Z európskych destinácií si Slováci zatiaľ najčastejšie vyberali Island, Taliansko, Škandináviu, Portugalsko a Rusko. Rodiny s deťmi v rámci first moment predaja najviac oslovil Londýn s Harry Potterom, Francúzsko s Disneylandom, Škandinávia s Legolandom, ale aj Dubaj so svojimi atrakciami a Jordánsko. Z exotiky sa najpredávanejšími krajinami s cieľom poznávania pre dospelých stali krajiny ako Kuba, Maroko, Čína, Srí Lanka a USA.
     

Aj cestovný ruch, ako zdôraznila Fedorová, prináša každý rok nové trendy v tejto oblasti a medzi tie najzaujímavejšie patria rastúci počet rodín s deťmi, ktoré sa vyberajú za poznávaním Európy aj exotiky, zvýšené nároky na kvalitu poskytovaných služieb, t. j. prevaha štvor- a päťhviezdičkových hotelov s all inclusive. Významným kritériom pri výbere dovolenky je dostupnosť free wi-fi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies