Útočník z Koliby zavraždil známu tvár, telo mesiace schovával v byte. Vedel o tom niekto?

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 13:55 • 2 min
Útočník z Koliby zavraždil známu tvár, telo mesiace schovával v byte. Vedel o tom niekto?

BRATISLAVA - Najprv šlo o bežný požiar, potom streľbu na hasičov, teraz je potvrdená aj vražda.

slovakia

left justify in out

K desivému prípadu na bratislavskej Kolibe došlo ešte v nedeľu. Každý deň však na povrch vyplávajú nové skutočnosti. Všetko sa začalo, keď susedia nahlásili požiarPo príchode k zadymenej chatke na Kolibe sa príslušníci hasičského zboru ocitli pod paľbou z krátkej strelnej zbrane. Jedného z hasičov zasiahol strelec trikrát, ostatní vyviazli bez zranení.

 

Viac sa môžete dočítať tu: Muž, ktorý postrelil v Bratislave hasiča, podľa všetkého tesne predtým vraždil

 

img

 

Polícia dnes oznámila nové skutočnosti

 

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky dňa 18. 07. 2022 vykonali štyri domové prehliadky, prehliadky nebytových priestorov a motorového vozidla. Išlo o byty a objekty, ktoré v minulosti páchateľ využíval, prípadne miesta, kde bol zaznamenaný jeho pohyb. Z doposiaľ vykonaných úkonov a zistení možno dôvodne predpokladať, že poškodená žena bola zastrelená v chodbe bytu na Tokajíckej ulici." uviedli policajti na sociálnej sieti. 

 

Taktiež oznámili, ako obeť zomrela. 

Predbežné znalecké skúmanie ukázalo, že príčinou jej smrti boli strelné poranenia v oblasti hlavy a krku. Páchateľ sa snažil miesto činu zakryť a upratať, čo však aj napriek jeho snahe znalci z KEÚ PZ dokázali detegovať. Následne bolo jej telo rozštvrtené a prenesené na Alibernetovú ulicu, kde sa snažil páchateľ telesných pozostatkov ženy zbaviť v podomácky vyrobenej peci," napísala polícia.

 

img

 

Prekvalifikovanie skutku a nález


Na základe výsledku z pitvy došlo k zmene právnej kvalifikácie vo veci nálezu telesných pozostatkov z trestného činu zabitia na obzvlášť závažný zločin vraždy. Počas výkonu procesných úkonov bolo zaistených 8 strelných zbraní typu GLOCK, ktoré mal spolu s cca 10 000 ks nábojov uskladnené v jednom z bytov. 


Okrem strelných zbraní boli nájdené aj chladné zbrane, nože, mačety ako aj odborná literatúra z oblasti kriminalistiky a zápisky súvisiace so stavbou pece ako aj s iným konaním páchateľa. V rámci vyšetrovania bolo podľa polície zistené aj to, že páchateľ bol fanúšikom strelných zbraní.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Turecko sa chystá na vojnu: Nik nám nebude hovoriť, čo máme robiť

 

img


Polícia na sociálnej sieti uviedla aj to, že už dokázala identifikovať obeť hrozného činu.

 

V rámci výkonu operatívnej činnosti bola vopred vytipovaná totožnosť poškodenej, ktorá bola následnými procesnými úkonmi aj potvrdená. V rámci domovej prehliadky v chate na Alibernetovej ulici boli nájdené odevné zvršky, hodinky a okuliare patriace poškodenej žene, ktoré v prvotnom štádiu opoznali osoby z jej okruhu známych. Podľa operatívnych zistení išlo o 68-ročnú susedu páchateľa, ktorá bola nezvestná od mesiaca november 2021. Následne túto skutočnosť potvrdilo aj znalecké skúmanie," informovali policajti. 

 

 

 

img

 

Aj keď polícia nezverejnila meno zavraždenej, podľa informácie, ktorú priniesol Nový Čas, má ísť o známu amatérsku herečku Kristínu Tarjányiovú (†68) K  zo Súdnej siene (TV JOJ). Tá bola nezvestná od novembra a bývala vo vedľajšom byte, ako matka páchateľa. 

 

Z domácej politiky: Eduard Heger: „Očista spoločnosti od mafie pod mojím vedením pokračuje."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies