Nemecký minister zahraničných vecí odsúdil USA za uvalenie sankcií proti Nord Stream-2

NETKY.SK • 11 August 2020, 19:26 • 2 min
Nemecký minister zahraničných vecí odsúdil USA za uvalenie sankcií proti Nord Stream-2

MOSKVA, 11. august. /TASS/. Spojené štáty sú na nesprávnej ceste pri ukladaní sankcií spoločnostiam zapojeným do výstavby plynovodu Nord Stream 2, pretože poškodzujú záujmy Európskej únie. V utorok to uviedol nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas na tlačovej konferencii po rokovaniach s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

slovakia

left justify in out

„Pre nás, pre nemeckú vládu, majú transatlantické väzby mimoriadny význam, a to nielen v súčasnosti, ale už veľa rokov. A to nielen pre nás, ale aj pre Európu všeobecne. Sú hlbšie ako akékoľvek politické konjuktúry, - povedal Maas. – Musíme však konštatovať, že sankcie medzi partnermi sú skutočne nesprávnou a zlou cestou. Nakoniec, je to naše zvrchované rozhodnutie, odkiaľ budeme kupovať energiu“.

 

Nemecký minister zahraničných vecí zdôraznil, že žiadny štát nemôže diktovať energetickú politiku EÚ pomocou hrozieb.

 

„Na úrovni Európskej únie diskutujeme aj o tejto téme, do akej miery extrateritoriálne sankcie porušujú medzinárodné právo, - dodal Maas. – Budeme o tom hovoriť s našimi partnermi. Počas telefonického rozhovoru s ministrom zahraničných vecí USA Michaelom Pompeom som veľmi jasne vyjadril túto pozíciu“.

 

4. júna republikáni predložili senátu USA návrh na rozšírenie sankcií za plynovod Nord Stream 2. Ako uviedla tlačová služba jedného z autorov iniciatívy, dokument „objasňuje a rozširuje sankcie v rámci zákona o zabezpečení energetickej bezpečnosti v Európe“ a jeho cieľom je zabrániť dokončeniu plynovodu. Nemecko ostro kritizovalo plány na rozšírenie sankcií proti projektu.

 

Zdroj: https://go.tass.ru/FP8l



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona