Ponuka jazdených áut v júni klesla, ceny ostávajú stabilné, informuje spoločnosť Aures Holdings

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Ponuka jazdených áut v júni klesla, ceny ostávajú stabilné, informuje spoločnosť Aures Holdings

BRATISLAVA - Na Slovensku v júni klesla ponuka jazdených áut. V autocentrách bolo v ponuke o 6688 vozidiel menej ako v predošlom mesiaci a podobné poklesy boli zaznamenané aj v stredoeurópskom regióne. Ceny ani predajné trendy neboli ovplyvnené.

slovakia

left justify in out

"Najväčší pokles ponuky evidujeme pri viacmiestnych automobiloch, ktorých je menej o 23,4 % oproti predošlému mesiacu. Pred letnými dovolenkami sa tradične o tieto vozidlá zvyšuje záujem," priblížil prevádzkový riaditeľ a člen predstavenstva Aures Holdings Petr Vaněček. 

Ceny áut sa však medzimesačne držia na rovnakej úrovni. Na Slovensku stredná hodnota ceny ostáva okolo 9000 eur. Ponúkané vozidlá sú najčastejšie vo veku desať rokov a majú najazdených 170.000 kilometrov.

 

Najčastejšie inzerovanou značkou bola Škoda s 9270 vozidlami, nasledoval Volkswagen a BMW. Z modelov bolo ponúknutých najviac vozidiel Škoda Octavia s 3993 autami a Volkswagen Passat s 2024. Tieto modely zároveň patria medzi najžiadanejšie automobily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: SME / Ján Krošlák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies