Tatar s asistenciou pri víťazstve, Ružička absolvoval sezónny debut

NETKY.SK • 2 November 2022, 09:04 • 2 min
Tatar s asistenciou pri víťazstve, Ružička absolvoval sezónny debut

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel jednou asistenciou k víťazstvu New Jersey na ľade Vancouveru 5:2. Jeho krajan Adam Ružička z Calgary absolvoval proti Seattlu sezónny debut, počas ktorého odohral 5:33 minúty. V nočných zápasoch NHL najviac zažiaril nemecký útočník Edmontonu Leon Draisaitl, ktorý nazbieral päť kanadských bodov. Štyrmi bodmi mu sekundoval spoluhráč Connor McDavid, trojgólové večery zaznamenali Evander Kane a Erik Karlsson.

slovakia

left justify in out

Devils sú v dobrej forme

 

Tatar asistoval na gól Jacka Hughesa do prázdnej bránky v závere zápasu. Bol to pre neho štvrtý kanadský bod v sezóne a po 10 zápasoch má bilanciu 1 gól a 3 asistencie. Hráči New Jersey štvrtým víťazstvom po sebe potvrdili formu a so 14 bodmi sú priebežne druhý najlepší tím Východnej konferencie. Tú vedie Boston Bruins, ktorý je s 18 bodmi na čele celej súťaže. "Medvede" predĺžili proti Pittsburghu svoju víťaznú sériu na šesť zápasov, keď ich obrat z 2:5 na 6:5 dokonal v predĺžení obranca Hampus Lindholm. Ten sa predtým v asistenciami podieľal na všetkých troch góloch v "stíhacej jazde."

 

 

Ružička odohral prvý zápas v tejto sezóne, Slafkovský dominoval vo vhadzovaniach

 

Útočník Adam Ružička nastúpil ako center štvrtej formácie Calgary a jeho "icetime" 5:33 bol najnižší zo všetkých hráčov zápasu. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jednu strelu, jeden hit a 60-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach. Útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský sa vo svojom siedmom zápase sezóny nezapísal do kanadského bodovania. Na ľade Minnesoty odohral 12:26 min, počas ktorých mal dve trestné minúty, jednu strelu a jeden hit. V závere zápasu ho pri striedačke atakoval útočník Marco Rossi a z ľadu odišiel z bolestivou grimasou. Canadiens prehrali 1:4.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies